Getty Images
Inspiracija za Valentinovo

Giovanna Battaglia prava je majstorica spajanja 'nespojivih' komada: Ima genijalan način kako nositi dva trendi uzorka

Talijanska modna urednica ima stil u malom prstu, a glavni razlog za to je taj što se ne boji isprobavati nove stvari i pomicati granice kada je riječ o modi. Od nje možemo mnogo naučiti, a outfit kojim nas je osvojila idealan je za Valentinovo.

Do Valentinova nas dijeli svega tjedan dana, što i da ne znate, vjerojatno biste već shvatili, s obzirom na bombardiranje srčekima koje se ponavlja iz godine u godinu. Naravno, ljubav se ne iskazuje samo na 14. veljače, ali je ovaj dan idealan podsjetnik da izvadite nešto crveno iz ormara (ako ovu boju niste dugo nosili) i izađete malo iz zone komfora.

Talijanska moda urednica Giovanna Battaglia pravi je primjer kako se spajaju naizgled nespojivi komadi. Poznata po eklektičnim i uvijek zanimljivim stajlinzima, Battaglia je pravi maher u odijevanju za različite prigode. Tko bi rekao da nekoliko kariranih uzoraka ide s leopardom? U teoriji možda zvuči previše, neukusno i teško, ali u praksi ovo je prava mala modna senzacija.

PARIS, FRANCE - MARCH 06:  Giovanna Battaglia wears a red blazer jacket, a black top, colored skirt, heart shaped sunglasses , outside Chanel, during Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2018/2019, on March 6, 2018 in Paris, France.  (Photo by Edward Berthelot/Getty Images)
Getty Images

Za jedan važan događaj, Battaglia je spojila plisiranu suknju koja neodoljivo podsjeća na kilt s debljim čarapama s leopard uzorkom. Dodatnu "vruću" dimenziju dao je vrišteći kratki sako, crne lakirane sandale, mini torbica te naočale sa srcolikim okvirima.

Iako se mnogi od nas ovo ne bi niti pomislili nositi, Battaglia je dokazala da se s malo promišljenog eksperimentiranja može postići savršena kombinacija za Valentinovo koja iskače od dosadnih, standardnih crvenih pulovera sa srcima ispod kojeg je crveno donje rublje od čipke. Na vama je koje ćete komade kombinirati - to može biti karirana košulja i kaput sa životinjskim uzorkom ili pak karirano sako i čizme s uzorkom krave.

Ovakav outfit nije nužno rezerviran samo za Valentinovo već se može furati i svakodnevno. Zanemarite zbunjene poglede na sebi onih koji nemaju hrabrosti spojiti nešto ovakvo!

Linker
16. travanj 2024 08:14