SLUŽBENI POSJET

Francuska prva dama ostala u sjeni kraljice Maxime

Nizozemski kraljevski par dočekao je Emmanuela i Brigitte Macron u Amsterdamu, a kraljica Maxima istaknula se odabirom upečatljive nijanse.

Kraljica Maxima od Nizozemske bila je iznimno elegantna u senf-žutom kaputu koji je upotpunila cipelama i šeširom u istoj boji. Kraljica i kralj Willem-Alexander u utorak ujutro u Amsterdamu su dočekali i pozdravili predsjednika i prvu damu Francuske, Emmanuela i Brigitte Macron. Susret na najvišem vrhu odvio se ispred kraljevske palače u glavnom gradu Nizozemske, uz počasnu gardu i vojni orkestar.

image

Susretn na najvišem državnom vrhu

ROYALPORTRAITS EUROPE/BERNARD RUBSAMEN/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Žuti kaput koji je povezan u struku elegantnim remenom u istoj boji, samo je dao nazirati haljinu u petrolej zelenoj sa šarama u istovjetnoj senf-boji. Kraljica je nosila i šešir u obliku turbana, a za posebni dašak elegancije odabrala je žute salonke.

Francuska prva dama također je zablistala u nekoliko jednostavnih, a efektnih komada. I u njenom outfitu glavnu riječ vodio je odličan kaput - jednostavnog kroja u pariško plavoj boji, ispod kojeg je nosila haljinu u istoj boji. Cijeli outfit zaokružila je clutch torbicom i cipelama u tamnijoj nijansi plave.

image

Kraljica Maxima, Brigitte i Emmanuel Macron te kralj Willem-Alexander

INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA

I nizozemski kralj i francuski predsjednik za ovu su prigodu odabrali klasična tamnoplava odijela i bijele košulje, jedina razlika bila je u odabiru kravata. Macron je odabrao onu u boji odijela, a kralj Willem-Alexander svijetloplavu nijansu. Francuski predsjednik u službenom je posjetu Nizozemskoj u trajanju od dva dana. Nakon Amsterdama posjetit će Den Haag, no vratit će se u Amsterdam kako bi prisustvovali banketu koji za njih organizira kralj.

Linker
24. travanj 2024 01:07