Krie Sur la Mer

Domaće influencerice otkrile kako provode ljeto

Lidija Lešić, Paula Sikirić, Brita Bobetić i Patricia Vodopija uživale su u ljepotama Kvarnera i Istre na Krie Sur la Mer Summer road tripu.

Odlazak na more s prijateljicama je sve što vam treba da se oporavite od stresa, a na takvom putovanju najveća je briga što odjenuti i gdje izići, no domaće influencerice tome su doskočile na „Krie Sur la Mer Summer road tripu“ u organizaciji poznate hrvatske dizajnerice Kristine Burje i njezinog brenda Krie Design.

image
LUKA AšANIN, TAJANA LICUL KRIE DESIGN

Lidija Lešić, Paula Sikirić, Brita Bobetić i Patricia Vodopija uživale su u ljepotama Kvarnera i Istre i u zanimljivim modnim kombinacijama kao i gastronomskim užicima. Djevojke su na početku putovanja dočekali posebni Krie cekeri rogožari u kojima je bilo nekoliko udobnih odjevnih komada odjeće, dovoljnih za weekend getaway. Riječ je o poznatoj Modifie kolekciji koju čine artikli koji se međusobno kombiniraju i nose od jutra do mraka, a izrađeni su od tkanine dobivene od tekstilnog vlakna ‘ECONYL®‘ koji se dobiva recikliranjem ribarskih mreža i drugog odbačenog najlona.

image
LUKA AšANIN, TAJANA LICUL KRIE DESIGN
image
Luka Ašanin, Tajana Licul

Ceker rogožar je također sadržavao i nekoliko ljetnih must have artikala, izrađenih od pamuka s eko certifikatom, poput ljetne trenirke, tunike s resicama i popularnih Krie setova.

image
Luka Ašanin, Tajana Licul

Prva stanica ovog modno-gastronomskog putovanja bila je Opatija gdje je i predstavljena zvijezda nove Krie Summer getaway kolekcija - ceker rogožar napravljen od biljke rogoza koja je ugrožena zbog nepravilnog rukovanja njezinim staništima. Gusti nasadi služe kao prirodni filteri, poboljšavaju kvalitetu vode i pružaju sklonište raznim vrstama životinja i ptica. Međutim, zbog urbanizacije, onečišćenja i drugih ljudskih aktivnosti, mnoga staništa rogoza su narušena ili uništena.

image
Luka Ašanin, Tajana Licul

Upravo iz potrebe za očuvanjem ovog vrijednog biljnog resursa, Krie Design je pokrenuo inicijativu koja spaja zaštitu prirode i revitalizaciju tradicionalne hrvatske tehnike izrade cekera. Ceker rogožar, koji je nekada bio neizostavni dio svakodnevnog života, danas se sve rjeđe izrađuje zbog nedostatka znanja i svijesti o njegovoj važnosti. No, ovo nije samo priča o zaštiti prirode. Krie Design želi oživjeti tradicionalnu tehniku izrade cekera i potaknuti nove generacije da nauče i cijene ovu vrijednu vještinu. Unutrašnjost cekera zapravo je još jedna torba,koja se može odvojiti i nositi samostalno. Radi se o platnenoj torbi koja je također ukrašena detaljima tkanine dobivene od tekstilnog vlakna ‘ECONYL®‘.

Sljedećeg dana djevojke su se uputile u Istru, točnije u Poreč gdje su degustirale istarska vina i zalogaje poznatog chefa Luke Goleša, nositelja Michelinove zvjezdice. Vrhunac ovog "Krie Summer getawaya" bio je ponovo u Opatiji gdje su djevojke iskusile nezaboravnu vožnju gliserima loveći najljepši zalazak sunca.

Linker
24. travanj 2024 17:41