Vedran Peteh
Oaza Ksenije Vrbanić

Domaća dizajnerica pokazala nam je svoj ormar od 20 kvadrata: 'Neke stvari imam više od 20 godina'

Modna dizajnerica iz Čakovca usprkos koroni i dalje nastavlja s proizvodnjom te radi na novoj kolekciji za koju je inspiraciju pronašla u ključnim komadima odjeće iz svoje garderobe.

Odjeća s vlastitim potpisom

Moja garderoba ima dvadeset kvadrata, a u njoj je uredno posloženo stotinjak pari cipela, više od stotinu majica, dvadesetak sakoa, dvadesetak pari hlača... Riječ je o velikoj količini odjeće, no smatram da bi mi garderoba zapravo trebala biti dvostruko veća.

cakovec 18.04.2019
Ksenija Vrbanic - Moj ormar
foto vedran peteh
Vedran Peteh
Ksenija se teško rastaje od odjeće, iako neke stvari nije odjenula nijednom.

Čak 70 posto odjeće koju imam nosi moj potpis, a ostalih 30 posto kupila sam na putovanjima.

Priznajem da se teško rastajem od odjeće, iako sam neke stvari odjenula jednom, a neke nijednom. Ipak, svake tri godine napravim reorganizaciju garderobe i stvari koje mi ne trebaju darujem obitelji i prijateljima.

Po inspiraciju u garderobu

Odjeća je moj posao i zato u ormaru držim ključne komade iz svih svojih linija, a neki su stari i više od 20 godina. Mnogi kreatori idu u vintage dućane po inspiraciju, a ja odem u svoju garderobu.

cakovec 18.04.2019
Ksenija Vrbanic - Moj ormar
foto vedran peteh
Vedran Peteh
Neki komadi u njezinom ormaru stari su i više od 20 godina.

Tamo uvijek pronađem neki stari komad vrijedan redizajniranja.

Trenutačno radim na novoj kolekciji, koju ćemo izbaciti na tržište u srpnju, a dio nadahnuća za nju pronašla sam i među svojim komadima odjeće.

Slaba na torbe i cipele

cakovec 18.04.2019
Ksenija Vrbanic - Moj ormar
foto vedran peteh
Vedran Peteh
Dok su velike spremljene u kutijama, male torbice slobodno vise na posebnom držaču i ukrašavaju ormar.

Imam pedesetak torbi: velike su spremljene u kutijama i vrećicama na najgornjim policama, a male i one koje često nosim vise na posebnom pokretnom držaču u jednom od ormara. Cipele pak zauzimaju cijeli zid i uredno su posložene po policama u dva velika ormara.

Ne robujem pravilima

Garderobu sam složila na način da se u njoj dobro snalazim. Tako jedan ormar zauzima samo odjeća za golf, jer se već dvadesetak godina strastveno bavim tim sportom. U drugom je motoristička odjeća za vožnju na Harley Davidsonu, na kojem sam posljednje tri godine suvozačica suprugu Nedjeljku.

cakovec 18.04.2019
Ksenija Vrbanic - Moj ormar
foto vedran peteh
U njezinom ormaru sve ima svoj red i raspored.

U trećem je fina odjeća - hlače, košulje, sakoi i marame - u kojoj najviše volim voziti svoj omiljeni Maserati. A u četvrtom je odjeća kupljena na putovanjima. Kupujem je umjesto suvenira, a među najdražima su mi svileni kimono iz Šangaja, ljubičasti plišani kaftan iz Marakeša, bijela tunika iz Lisabona...

Linker
13. travanj 2024 00:05