EKSPRES VJENČANICE

Dizajnerica Andrijana radi vjenčanice iz snova u svega deset dana, a kasnije ih može prenamijeniti u haljinu za svaki dan

Svaka mladenka želi zablistati u svome danu, a možda i najbolji način je unikatna vjenčanica s domaćim dizajnerskim potpisom koju kasnije možete nositi i u svakodnevnim prilikama.

Paniranje vjenčanja je bila zahtjevna zadaća i u vremenima prije pandemije covida-19, a kamoli sada, kad se epidemiološka situacija mijenja doslovce iz dana u dan. Stoga velika svadbena slavlja za čiju su organizaciju potrebni mjeseci sve više zamjenjuju intimne svečanosti koje se mogu organizirati u mnogo kraćem roku.

‘‘Novoj normali’’ prilagodila se i zagrebačka dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik (48), vlasnica marke Etna Maar, koja budućim mladenkama nudi mogućnost izrade vjenčanice u samo deset dana. Klijentice mogu odabrati jedan od tri predložena modela elegantnog i avangardnog stila po kojem je dizajnerica poznata, a mogu ih po želji i personalizirati - dodati ili maknuti ukrase, odabrati veličinu dekoltea i dužinu same haljine. Nakon što su s dizajnericom dogovorile konačni izgled vjenčanice, a krojačica ih precizno izmjerila kako bi pristajale kao salivene, biraju materijal od kojeg će biti sašivena.

image
Buduće mladenke mogu birati modele od brokata ili pletiva koje dizajnerica izrađuje sama.
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Na raspolaganju su im pamučni i svileni brokat te fino pamučno i vuneno pletivo različitog boda koje dizajnerica izrađuje sama u roditeljskoj pletionici u Vinkovcima.

Čitajte i: Haljina kao iz bajke, supruga Gorana Vlaovića zablistala u kreaciji poznate modne kuće: ‘Izrađena po savršenoj figuri‘

- U svojih sedamnaest godina karijere često sam čula svoje kupce kako se žale da im je biranje vjenčanice izuzetno stresno, uključujući višemjesečno čekanje na realizaciju. Stoga sam proces narudžbe smanjila na najmanji mogući rok a da pritom dizajn vjenčanice ne bude banalan - kaže Andrijana Subotić Pjajčik, koja takvu dizajnersku ponudu ima zahvaljujući fleksibilnosti svog tima koji paralelno izrađuje prototipove za odjevnu kolekciju za sezonu proljeće/ljeto 2022.

image
Od ideje do realizacije u deset dana.
PRIVATNA ARHIVA

Ako mladenka to želi, može joj se osmisliti i cjelokupni stajling, od cipela i nakita do prijedloga frizure. A nakon što prođe svadbeno slavlje, dizajneričin tim vjenčanicu može prilagoditi i prekrojiti u haljinu za svaki dan - osim ako mladenka ne želi sačuvati model u čijem je nastajanju svojim prijedlozima i željama i sama sudjelovala.

Čitajte i: Svaka žena u ormaru mora imati barem jedan kostim kakav ‘fura‘ Penelope Cruz

Linker
22. travanj 2024 12:58