IMAXtree
PRIPAZITE NA NIJANSE

Boje zahvaljujući kojima ćete izgledati mlađe

Iako je kod odabira odjeće najvažnije da se osjećamo ugodno, neupitno je da nitko ne želi odjenuti komad koji će naglasiti nedostatke i učiniti da izgledamo starije no što jesmo.

Kako bismo izbjegli to da nas modne kombinacije naizgled učine starijima moramo voditi računa o bojama koje nosimo. S obzirom na prevelik izbor različitih nijansi, portal WhoWhatWear posavjetovao se s eksperticom u tom području. Voditeljica web stranice Sensational Colour Kate Smith zna koje trebamo izbjegavati, a koje će nam posebno laskati.

"Svake godine se kosa i koža suptilno mijenjaju i u nekom trenutku nam boje koje su nam odlično pristajale više ne odgovaraju. Kako biste blistali bez obzira na godine, vaše boje trebaju komplementirati ono kako trenutno izgledate, a četiri se boje ističu u svojoj moći pomlađivanja - naglasila je Kate. Saznajte koje boje će vam najbolje stajati!

Tirkizna je boja koja istakne svaki ton kože. Postoje brojne njezine varijacije - neke od njih više naginju plavoj, a druge zelenoj. Ako imate svjetliji ten, pronađite najbolju nijansu tako da provjerite kakve su vam vene – ako više vuku na plavo ili na zelenu, takvu tirkiznu i vi odaberite. U slučaju da imate tamnu kožu bilo koja nijansa će izgledati odlično.

Žene, osobito one sa svijetlim tenom, pastelno ružičastu trebaju zamijeniti s crveno-ljubičastom. Odnosno, najbolje je da biraju boje slične magenti s primjesom crvene te fuksiju.

Prava crna je često previše ozbiljna i može još dodatno istaknuti podočnjake i bore. Ako je crna vaša omiljena boja, bit će vam teško odreći je se, ali isprobajte ugljen sivu, mornarsko plavu ili neku drugu tamnu boju i vidjet ćete da su još bolje od vaše omiljene "darkerske" nijanse.

Na popisu poželjnih našla se i "periwinkle" nijansa. Radi se o srednje plavoj boji s tonovima ljubičaste koja odlično stoji svima bez obzira na ton kože.

Linker
17. travanj 2024 16:05