Odvažno izdanje

Anna Wintour pobornica je "mob wife" trenda, a to je dokazala i na Tjednu visoke mode u Parizu

Predimenzionirani krzneni kaputi, visoke kožne čizme, bujna kosa i životinjski uzorci u različitim verzijama glavna su obilježja trenda koji je očito zamijenio ‘‘clean girl aesthetic‘‘.

Mob wife trend jedan je od novih trendova u svijetu mode, a u samom središtu njegove estetike nalaze se krzneni komadi čija raskošna prisutnost našem stylingu dodaje određenu dozu glamura i posebnosti. Jedna od onih koji su se ‘‘pridružili‘‘ ovom trendu jest i slavna modna urednica i spisateljica Anna Wintour. Viđena na Tjednu visoke mode u Parizu, Wintour je izgledala elegantno u dugom smeđem kaputu od krzna ispod kojeg je nosila zelenu maxi haljinu s uzorkom.

image

Anna Wintour na Tjednu visoke mode u Parizu bila je s filmskim redateljem Bazom Luhrmannom

MARIJO COBRETTI/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Glamurozni outfit dodatno je upotpunila smeđim čizmama sa životinjskim uzorkom, prepoznatljivom bob frizurom, sunčanim naočalama te masivnim nakitom koji i inače rado nosi.

image
MARIJO COBRETTI/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

No što je zapravo mob wife trend? Postao je viralan na TikToku, a riječ je o vrsti estetike koju doslovno možemo prevesti kao stil ‘‘supruge mafijaša‘‘. Iako se na prvu ne čini kao nešto što bismo uopće željeli kopirati, riječ je zapravo o vrlo odvažnom stilu koji je glamurozan, a žene koje ga njeguju izgledaju samouvjereno.

Predimenzionirani krzneni kaputi, kožne čizme koje najčešće sežu sve do koljena, bujna kosa i životinjski uzorci u različitim verzijama glavna su obilježja trenda koji je očito zamijenio clean girl aesthetic koji je dosad bio aktualan.

Linker
22. travanj 2024 05:25