Fotografije: launcmetrics.com/spotlight

 COURTESY OF PRESS OFFICE
IMAMO IZBOR

30 top modela haljina za vjenčanja i druge svečanosti

Od minimalističkih, satenskih i cvjetnih haljina - mini i midi modela, izdvajamo one koji će poslužiti kao sjajan izbor za sve svečanosti.

Od minimalističkih, satenskih i cvjetnih haljina - mini i midi modela, izdvajamo one koji će poslužiti kao sjajan izbor za sve svečanosti.

Sve one svečane prilike poput vjenčanja, krštenja i poslovnih druženja, koje su najavljene prije nekoliko tjedana ili mjeseci, sada se opasno približavaju, a ako ste i vi jedna od onih modnih kampanjki koja odabir kombinacije čuva za posljednji trenutak - moguće da se nalazite u problemu s vječnim pitanjem nad glavom: "A što odjenuti?"

Muči nas i onaj paradoks prevelikog izbora u kojem na kraju ne možemo pronaći ništa za sebe. Odlučili smo zato istražiti ponudu domaćih, dizajnerskih i high street brendova kako bismo vam (i sebi) olakšali konačan izbor. U ovogodišnjim kolekcijama prevladavaju satenske i slip haljine koje su minimalistički odabir, a nasuprot njima nalazi se bogati cvjetni motiv koji je ove sezone pojačan i 3D aplikacijama u obliku cvijeća - a on je najčešće pozicioniran oko vrata ili se pruža niz dekolte. Cvijet kao motiv dolazi iz kolekcija brendova kao što su Magda Butrym, Blumarine i Prada, a ostali brendovi spretno su ga iskoristili kao efektni dodatak koji nadopunjava profinjene haljine.

image

Resort kolecija Caroline Herrere

COURTESY OF PRESS OFFICE

Španjolski Mango ove godine ima gotovo najbolji izbor svečanih modela koji dolaze po prihvatljivim cijenama - njihova Capsule linija posvećena je isključivo svečanim prilikama, a primijetili smo dugu nježno ružičastu haljinu koja prati liniju tijela, kao i mini model s volanom u snažnoj boji fuksije. Tu je i njihov apsolutni hit sezone - plisirana asimetrična haljina koja pristaje svakom obliku tijela, a inspirirana je modelom kuće A.L.C te dolazi u nekoliko kolorističkih opcija.

Dajemo ipak prednost domaćem dizajnu pa ne propustite zaviriti u ponudu Krie Designa, Alduka, Diane Viljevac, Igora Djuge ili Lei Lou - što su samo neki od prijedloga. Izdvojili smo 30 opcija i ovoga puta smo se fokusirali samo na haljine - iako su odijela ili kombinezoni iznimno privlačni za elegantne prilike, osobito ako želite opciju koja nije klasična haljina, njima ćemo se posvetiti drugom prilikom.

image

Haljina s uzorkom Stine Goya; Garderoba (365 eura)/ satenska haljina Reformation (375 eura)/ asimetrična haljina Bardot (143 eura)/ satenska haljina Pinko (385 eura)/ haljina s volanima Self-Portrait (525 eura)

Promo
image

drapirana haljina Lei Lou (790 eura)/ asimetrična haljina Lei Lou (269 eura)/ haljina na jedno rame Lei Lou (599 eura)/ mini drapirana haljina Diana Viljevac (399 eura)/ duga haljina Diana Viljevac (449 eura)

Promo
image

Asimetrična haljina Norma Kamali (245 eura)/ haljina s prorezima A.L.C. (950 eura)/ satenska haljina Pinko (492 eura)/ cvjetna haljina Mona (224 eura)/ haljina s cvijetom Mona (165 eura)

Promo
image

jednostavna haljina Zara (29,95 eura)/ haljina s trakom Zara (49,95 eura)/ haljina s vezanjem oko vrata H&M (34,99 eura)/ haljina na točkice Mango (69,99 eura)/ duga haljina Mango (220 eura)

Promo
image

Haljina s resama Mango (320 eura)/ mini haljina Mango (180 eura)/ duga haljina Mango (240 eura)/ haljina s volanima Mango (99,99 eura)/ plisirana haljina Mango (99,99 eura)

Promo
image

Mini haljina Ivan Alduk (425 eura)/ nabrana mini haljina Igor Djuga/ haljina na preklop Krie Design (375 eura)/ haljina cvjetnog uzorka Affair Label (250 eura)/ haljina s perjem Massimo Dutti Studio (169 eura)

Promo
Linker
27. travanj 2024 05:56