Sipa/Cropix / SIPA
ZVJEZDANI STIL

Zvjezdani stil - Cate Blanchett

Kad se na nedavnoj dodjeli Oscara australska glumica Cate Blanchett (44) uspela na pozornicu Samuel Goldwyn Teatera na Beverly Hillsu da primi Oscara za ulogu Jasmine French u filmu Woodyja Allena Blue Jasmine, bilo je očito da bi osvojila zlatni kipić i za najbolje odjevenu glumicu – da kojim slučajem postoji i ta kategorija.

U haljini Armani Prive, od muslina boje kože posutog štrasom i svilenim cvjetovima, djelovala je glamurozno, ali ne i napadno, elegantno, ali nimalo dosadno. A to je jedna od tajni stila 44-godišnje Australke: biti odjevena u skladu s prigodom.

Na raspolaganju su joj dizajneri sa svojim kreacijama te stilisti sa svojim savjetima. Međutim, među nekoliko desetaka haljina koje su jedna ljepša od druge treba naći onu pravu. Jer, kako je glumica jednom i sama izjavila, i najveličanstvenija kreacija neće izazvati ‘wow’ efekt ako je ne osjećate poput druge kože. To joj je i glavni kriterij pri odabiru odjeće.

– Nadam se da mi sinovi neće biti homoseksualci pa da ima tko naslijediti moju garderobu – našalila se glumica jednom prilikom. Jer njene buduće snahe možda neće imati urođen stil poput nje.

Linker
16. travanj 2024 22:45