FOTO: AFP/Cropix
POTREBNA PODRŠKA

Zvijezde koje su otvoreno progovorile o postporođajnoj depresiji

Glumica Hayden Panettiere (26) otkrila je da je odlučila potražiti pomoć jer se ne može nositi s postporođajnom depresijom.

Hayden i njen zaručnik, poznati boksač Vladimir Kličko (39), početkom prosinca prošle godine postali su ponosni roditelji djevojčice Kaye, a američka glumica sada se pridružila zvijezdama koje su otvoreno progovorile o postporođajnoj depresiji kako bi ljudi osvijestili da je vrlo učestala i da je ženama potrebna podrška.

Pogledajte koje su se još zvijezde suočile i javno progovorile o postporođajnoj depresiji.

Brooke Shields (50) vrlo je otvoreno govorila o borbi s postporođajnom depresijom nakon što je rodila kćer Rowan 2003. godine.

AFP/Cropix

FOTO: AFP/Cropix

– Mislimo kako bi to morale moći riješiti same… Napokon sam imala zdravo dijete i nisam je mogla ni pogledati. Nisam je mogla držati, pjevati joj, smijati joj se… Samo sam htjela nestati i umrijeti – otkrila je glumica tri godine kasnije kada je rodila drugu kćer Grier i priznala kako je bila spremna tražiti antidepresive ako bi se sve to ponovilo i s njom.

Celine Dion (47) nije direktno priznala da se borila s postporođajnom depresijom nakon rođenja blizanaca 2010. godine, ali je izjavila kako majke zbog naglih promjena raspoloženja, kakve je i ona iskusila, trebaju potporu.

LAS VEGAS, NV - MAY 17: Singer Celine Dion poses in the press room during the 2015 Billboard Music Awards at MGM Grand Garden Arena on May 17, 2015 in Las Vegas, Nevada.   Jason Merritt/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Foto: AFP/Cropix / AFP

FOTO: AFP/Cropix

– U jednom trenutku to je neizmjerna sreća, pa uslijedi umor i zatim suze. Nakon nekog vremena to se riješilo samo od sebe, ali zbog takvih stvari nakon poroda majke stvarno trebaju emocionalnu podršku – priznala je slavna pjevačica.

Iako se mnoge žene bore s emocionalnim problemima, Alanis Morissette (41) objasnila je kako su nju zapravo iznenadili fizički simptomi.

Canadian-American singer Alanis Morissette and her husband perform live at Olympia hall in Paris, FRANCE-26/11/2012 /Credit:URMAN LIONEL/SIPA/1211271747
Sipa/Cropix / SIPA

FOTO: Sipa/Cropix

– Takav intenzitet postporođajne depresije nisam očekivala. Ono što me iznenadilo u svemu tome je fizička bol. Nisam shvaćala koliko sve može boljeti – leđa, grudi, glava, sve me boljelo, i to je potrajalo nekih 15 mjeseci.

Nakon rođenja sina Mosesa 2006. godine Gwyneth Paltrow (43) shvatila je da nešto nije u redu jer se nije osjećala kao kada je rodila kćer Apple dvije godine ranije.

AFP/Cropix

FOTO: AFP/Cropix

– Nisam se mogla povezati sa sinom kao s kćeri i nisam shvaćala zašto. Nisam se mogla povezati ni sa kim. Osjećala sam se poput zombija. Nisam znala što radim krivo. Moj suprug tada je rekao kako misli da imam postporođajnu depresiju. Bila sam prestravljena. Nisam htjela priznati da se borim s postporođajnom depresijom, ali tada sam počela istraživati koji su simptomi i vidjela da je Chris u pravu – priznala je slavna glumica.

Courteney Cox (51) opisala je svoj slučaj kao postporođajnu depresiju sa zakašnjenjem nakon rođenja kćeri Coco 2004. godine.

HOLLYWOOD, CA - APRIL 20: Actress Courteney Cox attends the screening of Anchor Bay Entertainment's 'Just Before I Go' at ArcLight Hollywood on April 20, 2015 in Hollywood, California.   David Buchan/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
AFP/Cropix / AFP

FOTO: AFP/Cropix

– To je bilo stvarno teško razdoblje – ne odmah nakon rođenja, nego tek kada je Coco imala šest mjeseci. Nisam mogla spavati. Srce mi je ubrzano kucalo. Potražila sam pomoć doktora jer sam bila depresivna – priznala je slavna glumica.

Amanda Peet (43) podijelila je sa svima kako nije osjetila to “blagostanje o kojem svi pričaju” nakon što je 2007. rodila kćer Frances Pen.

AFP/Cropix

FOTO: AFP/Cropix

– Želim biti iskrena jer je još uvijek sramotno kada su osjećaji zbunjujući i ne osjećaš tu instantnu povezanost i sreću. Mislim da se mnoge žene bore s tim, ali je teško naći one koje žele razgovarati o tome- izjavila je tada glumica koja je u prosincu prošle godine treći put postala majka.

Linker
25. travanj 2024 13:56