Sipa/Cropix
JAMES REBHORN

Zvijezda hit serije ˝Domovina˝ preminuo u 66. godini

James Rebhorn, zvijezda hit serije Domovina, preminuo je u svome domu u New Jerseyu u 66. godini života nakon duge i teške bolesti.

Poznati glumac bolovao je od raka kože koji mu je dijagnosticiran još 1992. godine, a svo to vrijeme je uz odlaske na liječničke tretmane i neumorno glumio. Nažalost, u posljednje vrijeme stanje mu se pogoršalo zbog čega je primao liječničku pomoć kod kuće, a umro je okružen obitelji.

Sipa/Cropix

Dianne Wiest i James Rebhorn u sceni iz filma Neobičan život Timothyja Greena; FOTO: Sipa/Cropix

James je karijeru započeo glumeći u kazalištu, TV reklamama i sapunicama, a 1980-ih započinje glumiti i u filmovima. Najzapaženiji je po sporednim ulogama u brojnim filmovima poput Talentirani gospodin Ripley, Miris žene, Sirove strasti, Carlitov način, Dan nezavisnosti, a publika će ga pamtiti i po brojnim ulogama u TV serijama – Televizijska posla, Bostonsko pravo, Enlightened, Zločinci u odijelima i posljednjem angažmanu u hit seriji Domovina.

U političkom trileru Domovina glumio je Franka Mathisona, vječno zabrinutog oca CIA-ine agentice Carrie Mathison koju je utjelovila Claire Danes.

U intervjuu 2007. godine glumac je rekao da je svjestan da ne može izbjeći uloge političara i odvjetnika s kojima ga se povezuje te da je naviknut da njegovi likovi uvijek nose odijela.

Iza njega ostale su njegova supruga Rebecca Linn Rebhorn i kćeri Hannah i Emma.

Linker
25. travanj 2024 15:53