COURTNEY LOVE

Žrtva krađe

Pjevačica i glumica Courtney Love (44) tvrdi da je nasljedstvo njezina supruga Kurta Cobaina, frontmena kultnog rock benda Nirvana, koje je navodno iznosilo 750 milijuna dolara – ukradeno.

Pjevačica singla “Celebrity Skin” izjavila je da je 45 milijuna dolara gotovine i dodatnih 705 milijuna u vrijednosti ostale imovine, koje je ostalo u nasljedstvu nakon što je Cobain izvršio samoubojstvo 1994., nestalo pošto su lopovi namještali bankovne račune i ugovarali poslove o imovini u njezino ime.

-Nikad nisam svjedočila takvoj pohlepi i moralnoj iskvarenosti. Uložit ćemo zahtjev za pokretanjem građanske parnice u roku od 30 dana. Nedostaju mnogi milijuni s računa. Uspjeli smo ući u trag samo 30 milijuna, ali to nije dovoljno. A tu su još i nekretnine. Otkrili smo cijelu mrežu kuća koje su kupljene i korištene za pranje novca u vrijednosti od 500 milijuna – izjavila je Rhonda Holmes, odvjetnica Courtney Love.

Prema njenim izjavama, pjevačica alternativnog benda Hole, koja s preminulim glazbenikom ima 16-godišnju kćer Frances, nije primjećivala da se događaju nelegalne novčane transakcije sve dok imetka nije posve nestalo te je optužila za pronevjeru one koji su nakon pjevačeve smrti upravljali njegovom imovinom.

-Courtney je tek nedavno primijetila da je sav novac nestao. Nije tajna da se borila s ovisnošću, ali u zadnjih godinu dana zauzela je ozbiljniji stav prema izlječenju te je usto počela primjećivati da stvari ne funkcioniraju. Unajmila je privatne istražitelje, računovođe i mene. Također surađujemo s lokalnim i federalnim vlastima na ovom slučaju. Kad je Cobain preminuo 1994., ostavio je iza sebe ogromno bogatstvo koje se trebalo podijeliti na njegovu majku, dvije sestre, brata, suprugu i kćer. Mnogi zaduženi za održanje tog imetka pronevjerili su svoje ovlasti – objasnila je odvjetnica.

U ožujku je Courtey Love tvrdila da je žrtva prevare – sumnjala je, naime, da se njezinim imenom tadašnji odvjetnik i računovođa koriste kako bi krivotvorili čekove, ali policijski djelatnici bili su skeptični oko njezinih optužbi.

Gordana Kolanović

Linker
25. travanj 2024 21:16