Neja Markičević/Cropix
SVEČANA PREMIJERA

Zrinka Cvitešić: Moj recept za uspjeh je rad sa ženama

U zagrebačkom kinu Europa održana je hrvatska premijera filma Najljepša je zemlja moja u kojem glavnu ulogu igra Zrinka Cvitešić (34). Glumica je za tu prigodu doputovala iz Londona u kojem trenutno živi, a film je posvetila svojoj majci koja je za vrijeme rata odgojila dvoje djece koji su, kako je rekla, “prilično dobro ispali”.

Film nastao u koprodukciji Hrvaske, Njemačke i Srbije koji je snimjen prije dvije godine pokupio je mnoge nagrade diljem svijeta, među inim i za režiju i glavnu žensku ulogu.

O filmu o srpskoj udovici koja se tijekom rata na Kosovu 1999. zaljubljuje u ranjenog vojnika suprotne strane na konferenciji za novnare pričali su redateljica filma Michaele Kezele, glavna glumica Zrinka Cvitešić i producent Damir Terešak.

Redateljica je rekla kako joj je u pet minuta bilo jasno da će Zrinka igrati glavnu ulogu na što se glumica nadovezala da joj je to bila najbrža audicija u životu. Zrinka je dodala i kako uvijek dobije uloge u filmovima na jeziku koji ne govori aludirajući na srpski koji govori u filmu, no kaže kako joj je to dosad donosilo uspjeh.

Glumica je ispričala i kako joj se čini da žene nekako bolje znaju s njom referirajući se na svoju uspješnu suradnju s Jasmilom Žbanić i sada s Michaeleom Kezele.

– Volim raditi sa ženama – rekla je glumica te zaključila da je možda rad sa ženama njen ključni recept za uspjeh.

O snimanju u Beogradu i o samom gradu ima, kaže, pozitivne dojmove iako je ratno dijete. Rekla je i kako je jedina dvojba oko prihvaćanja uloge sprske udovice bila povezana s bojazni kako će to prihvatiti njen rodni Turanj i Karlovac.

Neja Markičević/Cropix

Neizbježna su bila i pitanja o njenom inozemnom uspjehu točnije igranju na londonskom West Endu i najnovijoj nominaciji za prestižnu kazališnu nagradu Olivier za ulogu u mjuziklu Once :

– Šokiralo me jer ta nagrada dolazi od struke, a poznato je da su zatvoreni prema strancima – rekla je Zrinka o svojoj nominaciji naglašavajući da se nagrada Olivier cijeni više nego američki pandan Tony.

– Sad više ne moram kucati na vrata, sad mene zovu – rekla je naša uspješna glumica i dodala da se situacija za nju promijenila doslovnu deset minuta nakon nominacija. Dodala je i kako ima svašta u ponudi i ovisno o ishodu dodjele nagrada koja će biti 13. travnja, možda će dugo izbivati iz Hrvatske.

Svoj uspjeh nazvala je kombinacijom sretne zvijezde, talenta i svoje vlastite odluke da se oslobodi kompleksa da je iz male Hrvatske i uhvati se u koštac s “gadnim” inozemnim audicijama.

Zrinka je ponosno istaknula i kako je na audiciji za mjuzikl Once bila druga na redu i nakon nje je audicija zatvorena.

Linker
26. travanj 2024 11:26