EKSKLUZIVNO

Zrinka Cvitešić: Londonske pripreme za debi na West Endu

­­Nova adresa glumice Zrinke Cvi­­tešić (33) elitna je londonska če­­tvrt Notting Hill, gdje živi u unajmljenom stanu nedaleko od kuće britanske filmske ikone Hugha Granta. Njezino novo radno mjesto je kazalište Phoenix na londonskom West Endu, gdje će provesti godinu dana igrajući glavnu žensku ulogu u europskoj inačici mjuzikla “Once”, brodvejskog hita koji je 2012. osvojio čak osam prestižnih američkih kazališnih nagrada Tony.

Premda se za ulogu izborila na au­­di­­ciji još prošle jeseni, Zrinka svih ovih mjeseci ni­­je smjela ni pisnuti o svom velikom uspjehu jer su je producenti glazbene drame o gorkoslatkoj ljubavi dablinskog uličnog svirača i češke imigra­n­tice obvezali na zavjet šutnje. Ekskluzivno u Glo­riji prva hrvatska zvijezda na West Endu prvi put govori o svom novom životu u Londonu i ulozi koja bi joj mogla širom otvoriti vrata svjetskog uspjeha i slave.

O čemu se radi u predstavi? – To zapravo nije mjuzikl, nego drama o glazbi. Nastala je prema vrlo popularnom irskom filmu “Once”, koji je 2008. dobio Oscar za najbolju originalnu pjesmu, “Falling Slowly”. Priča se odvija u Dublinu i prati dvoje mladih ljudi koji se upoznaju na ulici. Samo su dvije rečenice stavljene kao re­­k­la­ma za našu predstavu: “Njegova glazba trebala je samo jedno. Nju.” Mislim da to govori dovoljno.

Kako se pripremate za ulogu? – S nama na probama radi sva sila ljudi. Do­­dijelili su mi trenera za pjevanje, trenera za scenski pokret, svakodnevno imamo kondicijske vježbe, a kako je moj lik Čehinja koja sa svojom obitelji već godinama živi u Irskoj, svaki dan imam satove s gospođom koja me uči češko-irski govor. Nije lako jer ja govorim engleski s američkim akcentom. Ali ako sam svladala “vlaški” za “Muškarca bez brkova”, svladat ću i ovo.

Nevio Pintar Copyright Gloria

Pročitali ste skraćeni tekst o londonskom životu Zrinke Cvitešić. U novom broju Glorije (944) saznajte i preostale detalje ili se pretplatite na PDF izdanje iz kojega možete preuzeti pojedinačni tekst ili cijeli broj.

Linker
19. travanj 2024 12:11