Sipa/Cropix
PSIHOLOGIJA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

Znate li što najviše muči muškarce?

Manje se o njima govori no oni ipak postoje. Na komplekse koji se tiču centimetara, malo koji muškarac je imun. Iako je za očekivati da ih najviše muče neki drugi, zapravo ih muče centimetri u visinu.

Napoleonov kompleks jedan je od najvećih muških problema s kojima se oni moraju boriti cijeli život. Osoba koja ima prosječan ili manji broj centimetara od većine, osjeća se neadekvatno i manje vrijedno.

Stereotip koji prati muškarce nižeg rasta je da su agresivniji, glasniji i imaju veću želju za privlačenjem pažnje i dokazivanjem, što je Freud objasnio činjenicom da je to obrambeni stav ega zbog kojeg muškarac ne može podnijeti da je manji od prosjeka.

Agresivniji nastup nižih muškaraca antropolozi pravdaju evolucijskom teorijom prema kojoj su niži i slabiji muškarci svoju nadmoć dokazivali tako što su bili glasni i napadni.

Zaključak brojnih istraživanja o muškim kompleksima je jednostavan, oni najčešće lažu o tome koliko su visoki i najviše se muče s nadvladavanjem kompleksa koji je ujedno i najočitiji.

Tko su najniži muškarci iz svijeta poznatih i slavnih?

Linker
19. travanj 2024 19:22