arendluana /WeHeartIt
VRIJEME I SREĆA

Znate li koja je najsretnija životna dob? Odgovor će vas iznenaditi!

Iako mnogi misle da je mladima lako i da su sretni jer su život, brojne prilike i mogućnosti koje tek trebaju biti otkrivene – pred njima, istraživanje je pokazalo kako su najsretnije godine pedesete, a najnesretnije tridesete.

Istraživanje provedeno među 2000 Britanaca pokazalo je kako su najnesretniji tridesetpetogodišnjaci koji su pod teretom balansiranja karijere, obitelji i odnosa te borbom i brigom oko financija.

– Do navršenih pedest godina preslože se prioriteti i ljudi shvate prave životne vrijednosti – izjavio je jedan od istraživača.

Najsretniji su pedesetosmogodišnjaci koji se u većini slučajeva nalaze pred mirovinom, iza sebe imaju samostalnu djecu o kojoj više ne moraju brinuti i posvećeni su sebi, svome zdravlju i općenito provođenju kvalitetnog vremena.

Istraživanje je također pokazalo kako je novac najveći izvor stresa i uzrok manjka zadovoljstva među mlađom populacijom.

Stariji, iako imaju jednake financijske prihode – s godinama imaju drugačije posložene prioritet pa i njihova ljestvica sreće i zadovoljstva izgleda znatno drugačije.

Linker
24. travanj 2024 01:21