TEŠKI TRENUCI

Životna bitka Vinka Coce

To smo i očekivali. Na žalost. Upravo to smo i očekivali. Govorili smo mi. Upozoravali ga. Al Coce je Coce. Svoj – pričaju tako prijatelji jednog od ponajboljih hrvatskih pjevača, Vinka Coce, koji je zbog teške infekcije ovog tjedna naprasno završio u splitskom Kliničkom bolničkom centru.

Umjesto druženja s prijateljima i kolegama, pripremama za predstojeći Splitski festival, Coce se upravo bori s teškom infekcijom u Jedinici intenzivnog liječenja bolničkog odjela na splitskim Firulama. Svi znaju da tamo završavaju bolesnici koji se suoče s po život najozbiljnijom kliničkom slikom

– Nije dobro, nije to naš Coce – kažu on koji su ga uspjeli makar nakratko vidjeti. Suze nije krio ni jedan od njegovih najvećih pouzdanika, skladatelj NenoNinčević, čovjek koji ga je pjevački oblikovao, podario mu ogromni broj hitova. Posjetio ga je nakratko u bolnici gdje puštaju samo Coci najbliže, a susret ga se toliko dojmio i toliko ga ražalostio da još dugo nije mogao zaustaviti suze, piše Jutarnji list .

Foto: Bruno Konjeivć/Cropix

Linker
14. travanj 2024 18:49