SAMO U GLORIJI

Željko Joksimović: Nijedna djevojka me nije prevarila

Eurosong je “kriv” za sve – u tu kratku rečenicu najlakše je sažeti priču o velikom uspjehu, ali i ljubavnom životu Željka Joksimovića (38), trenutačno najpopularnijeg srpskog pjevača, koji će 10. prosinca održati koncert u zagrebačkoj Areni. Nakon što je 2004. u Istanbulu s pjesmom “Lane moje” osvojio drugo mjesto na eurovizijskom natjecanju, postao je balkanska pjevačka zvijezda te, među ostalim, dupkom ispunio zagrebački Dom sportova. Dvije godine kasnije skladao je glazbu za pjesmu “Lejla”, s kojom je grupa Hari Mata Hari na Eurosongu u Ateni predstavljala Bosnu i Hercegovinu te osvojila treće mjesto, a Joksimović je proglašen najboljim kompozitorom tog natjecanja.

A 2008. je, zajedno s TV voditeljicom Jovanom Janković, vodio tu popularnu manifestaciju u Beogradu. Iako su oboje u to vrijeme bili u dugogodišnjim vezama, iz među pjevača i devet godina mlađe voditeljice jutarnjeg programa RTV Srbije tada je planula ljubav. Ovo je ljeto sa svojom boljom polovicom i prijateljima krstario Jadranom, a posebno su ih oduševili Hvar i Korčula.

– Jedva čekam nastup u Zagrebu – kaže Željko Jo ksimović. – Osim najvećih hitova, izvodit ću pjesme sa svoja dva posljednja albuma, “IV” i “Ljubavi”, koje zagrebačka publika još nije imala prilike čuti uživo.

Pripremate li neko iznenađenje u zagrebačkoj Areni? – Očekujem sjajnu zabavu i punu Arenu, a o iznenađenjima i o gostima neću govoriti unaprijed. Publika ionako dolazi na moje koncerte zbog mene, a moji gosti uvijek obogate cjelokupan doživljaj. Inače, rado navratim u Zagreb, obično kad sam na proputovanju za Sloveniju. Veliki sam gurman i rado odem u restoran Okrugljak, gdje uvijek fino jedem.

Je li i vaša 14-godišnja kći Mina, iz braka s psihologinjom Vesnom Avramović, glazbeno nadarena? – Da, Mina ide u treći razred srednje muzičke škole, smjer klavir i teorija glazbe. Veoma sam sretan što se uspješno nosi s činjenicom da joj je tata poznati glazbenik. To često, pogotovo za djecu u osjetljivim godinama, zna biti teret. Nas dvoje imamo sjajan odnos, a Mina me često zeza kad pita: “Tata, tko će prvi diplomirati na Muzičkoj akademiji, ti ili ja?”.

Kako se Mina slaže s vašom djevojkom Jovanom Janković? – Izvrsno. Nedavno smo nas troje bili zajedno u Ateni i sjajno se proveli. Biste li mogli oprostiti nevjeru? – Nisam o tome razmišljao.

Pa zar vas baš nikada nijedna djevojka nije prevarila? – Ne. Ne znam jesam li sretan ili neobaviješten, ali prije bih rekao da sam ovo prvo.

Kristinka Šćavina

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Cijeli intervju sa Željkom Joksimovićem potražite u tjedniku Gloria (br. 826) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
21. travanj 2024 19:45