PARALELNI INTERVJU

Želje i snovi finalista Supertalenta

Supertalent showa Nove TV su 13-godišnji riječki osnovac Mateo Ravlija i 17-godišnja maturantica iz Lipovljana Nina Kraljić. Zanimljivo je da su oboje nakon nastupa na audiciji dobili nadimak ‘hrvatska Susan Boyle’. No, mogla bi ga ponijeti samo Nina, koja pohađa Glazbenu školu u Varaždinu, smjer pjevanje, jer je za oba nastupa izabrala pjesme koje je izvodila Susan Boyle: ‘I Dreamed A Dream’ te obradu ‘Wild Horses’ Rolling Stonesa.

Izjava žirija koja vas je najviše pogodila NINA: Dosad su sve bile pozitivne. Najviše pamtim riječi Nine Badrić s audicije – da ‘proživljavam’ svaki ton. MATEO: Kritika Nine Badrić na drugom nastupu bila je opravdana: svjestan sam da sam mogao biti bolji. No, trema i prehlada učinile su svoje.

Dosadašnji nastupi NINA: Amaterska natjecanja, a 2001. sam pjevala u Turbo Limach Showu. MATEO: Kao član pjevačkog i plesačkog ansambla Ri stars nastupao sam na dječjim festivalima.

Glazbeni uzori NINA: Volim muške pjevače i rock-grupe. MATEO: Céline Dion i Josh Groban.

Glazbeni geni NINA: Od mame Irene, službenice u banci, i tate Željka, lugara. No, najraspjevanija je moja teta Maja, koja ima svoj bend. MATEO: Roditelji Danijela i Ilija, inženjeri strojarstva, nemaju sluha, no tatin je otac samouki violinist, a mamin brat pjeva, svira i izrađuje glazbala.

Želje i snovi NINA: Studij pjevanja u Londonu, nastupi u mjuziklima i proučavanje barokne glazbe. MATEO: Postati poznati pjevač i živjeti u Americi.

Linker
28. travanj 2024 18:03