close up shot of beautiful sleeping woman
 Colourbox
AKO VAS MUČE NESANICA, HRKANJE ILI NOĆNE MORE

Želite spavati poput bebe? Evo što morate jesti

Muči vas nesanica i ne znate kako bi je se riješili? Tim eksperata tvrdi da se protiv nesanice, hrkanja i noćnih mora možete boriti hranom pa vrijedi isprobati.

Melatonin do određene mjere može utjecati na spavanje pa je zbog toga dobro prije spavanja konzumirati trešnje koje su njime bogate. Nutricionisti preporučuju i bundevine sjemenke jer su bogate magnezijem, koji opušta mišiće. A odlična grickalica prije spavanja su i kokice jer sadrže serotonin koji ima jak učinak na spavanje.

Za sve one koji mogu zaspati, ali se redovito bude kroz noć, rješenje je u tome da ne idu na spavanje praznog želuca (preporuča se da obrok bude dva sata prije spavanja) jer će se buditi kroz noć zbog pada razine šećera u krvi. Odličan obrok prije spavanja koji preporučaju eksperti je jabuka s maslacem od badema jer sadrži dovoljno glukoze da prospavate cijelu noć. Razlog čestom buđenju može biti i stres, a u tom slučaju preporučaju se marelice, bogate vitaminom C, koji pomaže u smanjenu stresa. Isto tako, odlične su i šparoge, koje sadrže folnu kiselinu, a kojom se može olakšati anksioznost.

U slučaju da vas muče noćne more probajte češće konzumirati hranu bogatu magnezijem, preporučaju nutricionisti. Neka se na vašem tanjuru češće nađu avokado, špinat i kelj, a izbjegavajte sir.

Za hrkanje također postoji rješenje u hrani – grejp, limun i naranča mogli bi vam pomoći. Nutricionisti tvrde da je vitamin C povezan sa smanjenjem hrkanja i zbog toga preporučuju da prije spavanja pojedete voćnu salatu ili polovicu grejpa.

Linker
17. travanj 2024 17:34