SEVERINA VUČKOVIĆ

Želim s dragim pobjeći na egzotični otok

Mehaničar koji sanja Severinu došao je na svoje u filmu „Pijetlov doručak“ jer mu 35-godišnja splitska pjevačica na koncertu pjeva „Gardelina“, pjesmicu koju je za taj slovenski film napisao Saša Lošić. U „Duhovima Sarajeva“ Severina više ne glumi sebe, već Splićanku koja dolazi na studij u Sarajevo i, kao velika smutljivica i intrigantica, upoznaje dva loša dečka s kojima „spašava“ trebevićku žičaru. Prije toga poprilično je uskovitlala prašinu ulogom barunice Castelli u predstavi „Gospoda Glembajevi“ riječkog HNK Ivana pl. Zajca… Sve to govori da se Severina, nakon gotovo 20 estradnih godina, sve više priklanja glumi. Ili barem širi djelokrug svojih interesa, što je publika dobro prihvatila. Ili kako bi u Dalmaciji rekli, Bog joj je dao mota za sve. Njezinim uspjesima najviše se raduju mama i dvije sestre, gomila prijatelja i njezin dečko Mate Čuljak, s kojim je nedavno proslavila dvije godine veze. U ožujku sljedeće godine izlazi i njezin novi album pa se može reći da je, uz glumce iz sapunica, Severina bila najzaposlenija u ovoj godini.

Najljepše što vam se privatno i poslovno dogodilo u 2007.? – Bila sam oduševljena što sam svoj novi album, koji sam napravila u suradnji s Goranom Bregovićem i koji će izići u ožujku, snimala u Solinu, Požegi, Lovranu, Županji i Končanici. Zadovoljna sam i velikim koncertom ovo ljeto na stadionu u Umagu, koji će TV gledatelji vidjeti u prvim satima nove godine. Izuzetno mi je drago što su me Branko Brezovec i Mani Gotovac odabrali za barunicu Castelli u predstavi „Gospoda Glembajevi“. Sretna sam što je film „Pijetlov doručak“, u kojem glumim samu sebe, u osam tjedana samo u Sloveniji vidjelo više od 100 tisuća gledatelja. A film „Duhovi Sarajeva“ imat će zagrebačku premijeru 8. siječnja. Privatno mi je

najvažnije da sam cijelu godinu bila zdrava i da sam još jednom postala teta, jer je moja nećakinja Fani rodila drugo dijete.

Najružniji profesionalni i privatni događaj u 2007.? – Vrlo me pogodila smrt Đ­orđa Novkovića.

Koje neostvarene želje i snove prenosite u novu godinu? – Jedan turbo shopping u Londonu, Parizu i Milanu, a nakon toga jedan podulji godišnji odmor na nekom egzotičnom mjestu.

Koja vas je osoba najviše zadivila protekle godine? – Divim se svim marljivim ljudima, bez obzira čime se bavili, koji su uz osmijeh na licu napravili nešto kreativno i pri tome ostali normalni i dobri u duši. Kao i svima koji su spremni žrtvovati svoj život da bi spasili druge, a stradali mladići na Kornatima za mene su najveći heroji. Iznimno cijenim odricanja i žrtve Blanke Vlašić, Sanje Jovanović, kao i ostalih naših vrhunskih sportaša, da bi postigli svjetske rezultate. Veoma cijenim i književnicu Slavenku Drakulić te znanstvenike Ivicu ­Đikića i Miroslava Radmana. I puno mislim na svog Galiana Pahora.

Što ste voljeli slušati, gledati i čitati u 2007. godini? – Od glazbe svoj novi album, uživala sam u filmovima „Edith Piaf“ i „Život drugih“, kao i u zagrebačkom koncertu Majumane te knjigama – s posvetom – iz obitelji Drakulić i Jeger. I, naravno, čitajući Krležu.

Najdraži predmet koji ste kupili ove godine ili dobili na dar ? – Novi bijeli stol za kuhinju.

U čemu se najbolje osjećate? – U haljinama Linee Exclusive. Danijela Car, vlasnica tog zagrebačkog butika, nije mi samo poslovna suradnica nego i velika prijateljica, ali priznajem da sam je tu i tamo „varala“ s raznim svjetskim kreatorima i modnim markama, poput Celine ili Prade. Omiljene su mi cipele s potpisom Prada, Gucci, Dolce&Gabbana i Fabiani. Fabianijeve štikle, koje sam nosila na Eurosongu u Ateni, nedavno su u Splitu na humanitarnoj aukciji prodane za 220.000 kuna. Ali, moram reći da cijeli styling pada u vodu ako nemaš dobru frizuru, a za moju frizuru brinu se u salonu „Renata“.

Prijatelji s kojima ste se družili i koje ćete zadržati? – Oni koji moj život čine veselijim i ljepšim, koji mi daju slobodu u našem odnosu i koji mi daruju najveće povjerenje otkrivajući mi trenutke slabosti, a ja sam najsretnija ako im mogu na bilo koji način pomoći. Imam stalan krug prijatelja jer se ne volim rastajati od ljudi, i godinama se družimo, manje ili više intenzivno.

Da možete, koje biste situacije ili događaje promijenili u protekloj godini? – Na bolesti i smrti nemam nikakva utjecaja, a sve ostalo ostavila bih kako je i bilo. Kao, uostalom, i svih prethodnih godina. Ni za čim ne žalim i ništa ne bih mijenjala, jer sve što sam prošla u nekoj godini, čini me osobom kakva jesam – zadovoljna i sretna.

Tko vas je najviše razveselio, a tko razočarao u 2007.? – Najviše me oduševljavaju moji bližnji – rodbina, prijatelji i moji s posla, ali oni me ujedno najviše nerviraju. A što se ostalih tiče, rijetko kad se razočaram jer instinktivno prepoznajem negativne i zločeste osobe pa s njima ne želim imati nikakva posla.

Što je za vas idealan odmor? – Ovisi kako se kad osjećam: sad bih, recimo, voljela otići mjesec dana na neki egzotičan otok. S dragim, pa da me mazi po glavi.

Što sebi i svojim bližnjima želite u novoj godini? – Zdravlja i pameti.

Što ćete pokušati promijeniti da bi vam život bio ljepši? – Da ne bogohulim, lijep mi je ovako.

Marijana Marinović

Linker
21. travanj 2024 15:52