LIJEPA NAŠA SAVA

Završeno peto izdanje projekta koji je ujedinio posavske zemlje

Savskim sajmom i tradicionalnom Fišijadom u Slavonskome Brodu označen je završetak petoga izdanja društveno odgovornoga projekta Lijepa naša Sava. Nakon uspješnih sajmova u Zagrebu, Županji i Sisku na velikoj završnici projekta u Slavonskome Brodu sudjelovalo je više od 80 natjecatelja i pet tisuća posjetitelja koji su mogli razgledati tradicijske suvenire, rukotvorine i proizvode savskoga kraja te uživati u kušanju vrhunskoga ribljeg paprikaša. Događaj je to koji svake godine potvrđuje bogatstvo ljetnih sadržaja na kontinentu i podsjeća da je hrvatski turizam bogat raznolikošću na što je ukazao i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina tijekom obilaska Savskoga sajma.

Ako imate ideju i podršku lokalne zajednice, mogu se napraviti velike stvari, a Lijepa naša Sava i Savski sajam primjer su što kontinentalni turizam nudi, a pokazuje se i da su ljudi na kontinentu dobri domaćini koji cijene svoje goste – izjavio je ministar Jakovina.

– Projektom Lijepa naša Sava već pet godina nastojimo poticati svijest građana o važnosti zaštite Save i njezinih vodnih bogatstava, ali i njezinih potencijala u ekoturizmu. Gradnjom sadržaja koji se najavljuju u Slavonskome Brodu i dolaskom prvih stranih turista na ovogodišnje savske sajmove potvrdili smo da kontinentalna Hrvatska ima vrijedne potencijale koji mogu bitno unaprijediti ukupnu turističku ponudu Hrvatske i omogućiti jedinstvene sadržaje za strane turiste koji dolaze u našu zemlju – izjavio je rukovoditelj odnosa s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska Igor Ćutuk.

Savskim sajmom i plažom Poloj prošetala je i glumica Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu Vlasta Ramljak. Istaknula je kako u Slavonski Brod dolazi često zbog gostovanja s predstavama, ali i zbog dragih prijatelja. I ona je na poseban način povezana s tom rijekom. Osim što je uz nju provela dio djetinjstva, ta je poznata glumica dugo bila očarana tekstovima Matka Peića, poznatoga hrvatskog putopisca, koji je i kroz svoju pisanu riječ živio za rijeku Savu.

Linker
28. travanj 2024 16:59