Instagram
BEZ IZNIMKE

Zašto kremu za sunčanje treba koristiti svaki dan - bez iznimke

Iako stručnjaci svaku priliku koriste kako bi to naglasili, mnogi i dalje ne doživljavaju važnost nanošenja kreme za sunčanje u svakodnevnom životu te posebnu pažnju u zaštiti kože obraćaju tek prilikom sunčanja i odlaska na more.

Kremu sa zaštitnim faktorom potrebno je nanositi uvijek, pa čak i onda kada mu niste izravno izloženi.

1. Krema sa zaštitnim faktorom održava kožu mladom

Ako vam zdravlje nije na prvom mjestu, možda da o zaštitnoj kremi razmislite zbog njenog pozitivnog učinka na vaš izgled. Izbjegnite pojavu pjegica, naborane kože i mrlje od sunca tako što ćete prilikom izlaska nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom.

2. Ono što neki nazivaju “starenje” zapravo je posljedica nezaštićene izloženosti suncu

Najveća zamka koju nezaštićena izloženost suncu u sebi krije leži u tome što se posljedice često ne vide odmah, nego kulminiraju i sustavno vas postaruju. Brojne zvijede nebrojeno puta su izjavile kako je krema sa zaštitnim faktorom njihov najbolji trik za održavanje mladolikog izgleda.

3. Smanjujete mogućnost pojave raka kože

Rak kože posljednjih godina je u velikom porastu te štetne UV zrake uzrokuje brojne kožne bolesti, dok UVA tip zračenja stvara neposrednu pigmentaciju kože povećanom proizvodnjom melanina te uzrokuje oštećenja i mogući razvoj raka kože.

4. Možete potamnit bez obzira na nanošenje zaštite od sunca

Unatoč zabludi koju mnogi imaju, istina je da unatoč zaštitnoj kremi, odnosno losionu, i dalje možete potamniti i osunčati svoju kožu te postići željeni efekt brončane puti. Iako je proces znatno sporiji, on je ujedno i mnogo zdraviji, a zdravlje bi vam ipak trebalo biti na prvom mjestu.

5. U ponudi je velik broj proizvoda

Ekspanzija proizvoda za zaštitu kože od štetog UV zračenja je velika i može se pronaći metoda zaštite za svaki tip kože. Dobro se informirajte i razmislite kako se pravovremeno zaštiti da biste uživali u lijepoj koži bez bora – dugi niz godina.

–> JEDNOSTAVAN RECEPT Napravite prirodni losion za sunčanje

Linker
19. travanj 2024 10:31