PRED OGLEDALOM

Žanamari Lalić: Za rock'n'roll moram biti u vrhunskoj formi

Drugi album pjevačice Žanamari Lalić (30), nedavno objavljen pod nazivom ‘Druga vrsta’, popratio je – osim promjene glazbenog izričaja, koji je s jednostavnih pop-pjesama skrenuo prema rocku – i novi imidž. Razbarušena, stepenasto ošišana kosa, crveni ruž i rokerske odjevne kombinacije u kojima prevladava crna koža – mnogo bolje, tvrdi Žanamari, odgovaraju njezinoj osobnosti. Novi izgled je samo učvrstio njezin status jedne od najseksepilnijih Hrvatica – što već godinama tvrde predstavnici većine medija.

Kako ste se odlučili na promjenu imidža? – Došlo je to spontano, kao posljedica malo žešćeg glazbenog izričaja koji je nastao u suradnji s bendom J’Animals. Iako put prema publici želimo graditi glazbom i entuzijazmom, odjeća i stil svakako su bitan segment u službi poruke koju želimo prenijeti.

Je li i nova frizura posljedica te žestine? – Svaka moja nova frizura i promjena koja je prati ovisi o trenutačnoj inspiraciji, koliko mojoj, toliko i mog frizera Marka Zirduma. Jedina uputa koju sam mu dala prije nego što je ovaj put krenuo sa škarama, bilo je – imaj na umu da ću divljati na pozornici.

Koliko se vaš dnevni make-up razlikuje od onog večernjeg? – Moj izgled ovisi o životnoj fazi u kojoj se nalazim, a kako se zbog čestih nastupa dogodi da zamijenim noć za dan, posljedica toga je da i ne znam za drugo nego za večernji make-up. Dnevni, naime, prespavam. No, u nekim manje aktivnim razdobljima – kad sam budna danju – nastojim na sebi imati što manje šminke. Dostatan mi je Shiseido Dual Balancing tekući puder, ružičasto rumenilo za svjež izgled, jedan sloj maskare i neutralno sjajilo.

Koji se preparati uvijek moraju naći u vašoj kozmetičkoj torbici? – Kad me određeni proizvod oduševi, onda mu ostajem vjerna godinama. Trenutačno sam u Shiseido fazi – volim njihove proizvode jer mi koža na njih dobro reagira. Za lice koristim liniju Bio Performance koja ima anti-age učinak, no istodobno hrani i vlaži kožu što je sjajna terapija nakon neprospavanih noći. Luda sam i za njihovim sjajilima, koja koristim danju – sjajne su teksture i nisu ljepljiva, pa se u mojoj kozmetičkoj torbici uvijek nalazi nekoliko nijansi.

Na koje tretmane najradije odlazite u kozmetičke salone? – Oduševljena sam ovim novim laserima koji bezbolno ubijaju neželjene dlačice, što mi se čini isplativijom i praktičnijom varijantom od klasične i dosadne depilacije. Nedavno sam isprobala i Bio-light, novu lasersku metodu fotopomlađivanja kože lica koja mi vraća sjaj i svježinu nakon stresnih tjedana.

Osim energičnih nastupa, koji su vam omiljeni načini rekreacije? – Iako zaista volim vježbati, bilo u teretani ili u grupi, zadnjih godinu dana sam zbog obaveza zapostavila treniranje. Međutim, jedna od novogodišnjih odluka mi je vratiti se redovitim treninzima jer za rock’n’roll moraš biti zdrav i u vrhunskoj formi, upravo obrnuto od svih predrasuda o istome.

Koja su vam tri najvažnija zimska modna dodatka? – Kaput, rukavice i kapa! Toplina mi je prioritet. Odrasla sam na moru, tako da se nisam naviknula na kontinentalne temperature i vjerojatno nikad neću, ali s druge strane – obožavam snijeg!

Jeste li ikad isprobali neke tretmane za ljepotu iz vlastite radionice? – Nemam vremena za eksperimente, pa sam sretna kad stignem nanijeti na lice i kupovnu kremu – zbog čega se oslanjam na brze i učinkovite preparate provjerenih proizvođača. Isto tako, duboko vjerujem da su najbolji prirodni beauty-saveznici sezonsko voće i povrće koje nastojim redovito i obilato unositi u organizam.

Matea Roščić

Linker
25. travanj 2024 21:26