ZA DOBRA STARA VREMENA

Zaljubljeni Rajko Dujmić ostvario svoj san

Dobro raspoloženje vladalo je na press konferenciji kojom je najavljen mjuzikl “Za dobra stara vremena” autora Željke Ogreste i Rajka Dujmića, održanoj u zagrebačkom restoranu Apetit. Nije to nimalo čudno, pogotovo ako se zna da ideja o mjuziklu utemeljenom na pjesmama Novih fosila u sebi ima cilj da gledateljima pruži kvalitetnu zabavu, pa tako i cijela ekipa mjuzikl stvara dobru atmosferu.

Na samoj konferenciji, odličnim raspoloženjem prednjačio je Rajko Dujmić, vođa grupe Novi fosili, koji nije skidao osmijeh sa svojega lica. Njegova sreća je razumljiva, pogotovo ako se zna da je na konferenciju stigao sa svojom suprugom Snježanom, s kojom doživljava novi romantični uzlet. Naime, prije nekoliko mjeseci Snježana Dujmić odlučila je napustiti supruga nakon 19 godina braka. No, nakon četiri mjeseca ipak mu se vratila i to na njegov 55. rođendan te njihovom braku odlučila pružiti još jednu priliku. Ohrabren stabilnom obiteljskom situacijom, glazbenik je razdragano primijetio kako je u dobroj životnoj fazi te kako mu se ostvario i dugogodišnji san.

Posjetite posebnu podstranicu za mjuzikl “Za dobra stara vremena”!

– Želio sam napraviti mjuzikl i sad sam ostvario i taj san – rekao je na početku konferencije Dujmić, a to je spremno dočekala Željka Ogresta.

– Dakle, ja sam ta žena koja muškarcima ostvaruje snove – našalila se Ogresta, od čije je ideje i krenuo cijeli projekt.

Ugodnu i ležernu atmosferu duhovitim je dosjetkama cijelo vrijeme podržavao i redatelj Mario Kovač.

– Stvarno bi morao biti retard da ne napravim hit predstavu uz sve te bezvremenske pjesme i sazviježđe, galaksiju glumaca. Atmosfera na probama je baš kao i na ovoj pressici, vesela i opuštena, “tulumska”. Kad nakon proba završim u Močvari ili Spunku gdje radim kao DJ, u sebi nastavim pjevušiti pjesme Novih fosila. Ako su se meni uvukle pod kožu, ne vidim zašto ne bi i svima drugima – rekao je Mario Kovač.

Unatoč opuštajućim probama, neki članovi ekipe ipak imaju veliku tremu: glumica Ana Begić strepi od pjevanja, a pjevač Marko Tolja koji glumi Sašu, glavnu ulogu u mjuziklu, imat će svoj glumački debi nastup pa se pribojava – glume.

– Inače nikad nemam tremu kad pjevam pred publikom, ali ovdje me užasno hvata trema. Okružen sam profesionalnim glumcima, a iako mi cijela ekipa pomaže da se opustim i dalje se bojim. Na kraju se ipak ljubim sa Zrinkom, a ostalo nije ni bitno – otkrio je Marko Tolja koji će u predstavi nositi plavu fudbalerku.

Praizvedba mjuzikla bit će održana 4. prosinca 2009. godine u Maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu, a nakon zagrebačkih termina turneja se nastavlja po gradovima Hrvatske i regije. Prvo gostovanje bit će 11. prosinca 2009. u Areni Varaždin.

Sve o mjuziklu “Za dobra stara vremena” doznajte na posebnoj podstranici

Gordana Kolanović

Linker
06. travanj 2024 20:07