PREVIŠE BOTOKSA

Zaleđeni osmijeh Gwyneth Paltrow

Nesumnjivo, oskarovku Gwyneth Paltrow oduševilo je to što je na holivudskoj Stazi slavnih i ona dobila svoju zvijezdu, no na njezinu licu to se nije vidjelo. Osmijeh 38-godišnje američke glumice bio je, naime, zamrznut od silne količine botoksa.

Naravno, nema ništa novoga u tome što slavni koriste injekcije mladosti i podvrgavaju se kojekakvim medicinskim čudima ne bi li prevarili vrijeme. Čudno je to što je to učinila 38-godišnja glumica i supruga Chrisa Martina , pjevača grupe Coldplay, koja je poznata po fiksaciji na organski uzgojene namirnice i propagiranje zdravog života na svom blogu Goop.

I dok se javnost zgražala nad radikalnom promjenom njezina izgleda, oglasila se i njezina majka. Američka glumica Blythe Danner (67), poznata po ulozi u filmu ‘Dozvola za Fockerove’, ustvrdila je kako ‘nema ništa lošega u malo botoksa’ te priznavši da je i ona na taj način malo ‘popeglala’ bore…

Inače, taj otrov sintetiziran iz bakterije koja uzrokuje teška trovanja hranom, ubrizgava se u mišiće lica, privremeno ih paralizirajući i zaglađujući površinu kože. Nakon tri do šest mjeseci postupak je potrebno ponoviti.

No, možda nakon neugodnih komentara Gwyneth odustane od botoksiranja, a možda je upravo ona nasljednica najslavnijeg ‘smrznutog’ lica na svijetu, Patsy Stone iz serijala ‘Pa, to je fantastično’. S obzirom na to da ide iz jedne krajnosti u drugu, rečenica: ‘Detoks ili botoks, pitanje je sad’ izvrsno bi joj pristajala.

Ina Stupalo

Linker
28. travanj 2024 21:38