TEEN IDOL

Zac Efron: Zaljubljen sam u Michelle Pfeiffer

Mnogim tinejdžerskim zvijezdama zna se dogoditi da odmah postignu veliki uspjeh i jednako brzo potonu u zaborav, a nakon što se u posljednje dvije godine pojavio u samo jednom filmu, i to u ne baš hvaljenom “Charlie St. Cloud”, činilo se da je tim putem krenuo i 24-godišnji Zac Efron.

No, sada je očito da je to bila samo radna stanka, jer zvijezda tinejdžerskog serijala “High School Musical” iduće će godine predstaviti čak četiri filma, među kojima su i “Paperboy” s Nicole Kidman i Matthewom McConaugheyem te animiranu priču Dr. Seussa “Lorax”, u kojoj je posudio glas simpatičnom dječaku Tedu. A još prije toga Efron će u omnibusu “Sretna Nova godina!” pokazati kako se kao glumac snalazi u romantičnoj komediji.

Film s mnogo malih priča i dvadesetak poznatih glumaca, među kojima su Ashton Kutcher , Robert DeNiro , Hilary Swank i roker Jon Bon Jovi , prikazuje se i u Hrvatskoj, a Efronova partnerica u njemu je Michelle Pfeiffer (53). Efron je uživao na snimanju u New Yorku. Budući da je prije godinu dana prekinuo dugogodišnju vezu s kolegicom Vanessom Hudgens , sad je kao samac iskušavao sve mogućnosti koje pruža noćni život u Velikoj Jabuci.

Što vas je privuklo filmu “Sretna Nova godina!”? – Taj mi je film pružio drugu šansu da radim s Michelle Pfeiffer. Moram priznati da sam je oduvijek obožavao, no kad smo prije nekoliko godina snimali “Lak za kosu”, bio sam premlad i osjećao sam se pomalo neugodno u njezinom društvu. Ovaj put smo se dulje družili, pa smo se dobro upoznali i odlično zabavljali. Razgovarali smo, vozili se motociklom po New Yorku. Zbog toga mi je bilo toliko zabavno na snimanju.

Govorite kao da ste bili zaljubljeni u nju? – Naravno, ona je bila moja tajna simpatija kad sam bio tinejdžer. Priznajem, još sam zaluđen njome. Zato mi je bilo fenomenalno što sam je mogao poljubiti. Jedva sam čekao tu scenu.

Kako ste birali uloge nakon što ste završili sa snimanjem serijala “High School Musical”? – Ne razmišljam strateški o karijeri, nego jednostavno biram dobre projekte s kvalitetnim redateljima. Nemam neki veliki cilj, no, želim iznenađivati obožavatelje i pokazati se u različitim ulogama. Ne kanim igrati na sigurno i snimiti još jedan tinejdžerski mjuzikl.

U filmu “Paperboy” glumite s Nicole Kidman. Jeste li se i s njom ljubili pred kamerama? – Da. I to je bilo vrlo zabavno.

Uskoro u kina dolazi i animirani film “Lorax”, u kojem ste posudili glas dječaku Tedu. Jeste li kao dijete pročitali priču Dr. Seussa po kojoj je snimljen taj film? – Roditelji su mi stalno čitali njegove priče. Na zidu sam imao i poster za knjigu “Cat in the Hat”. Zato sam i prihvatio ulogu u “Loraxu”, to više što je Tedov lik u filmu mnogo važniji nego u knjizi.

Volite li i inače animirane filmove? – Odrastao sam uz Disneyeve crtiće. Mnogo sam puta gledao “Aladdina”, “Malu princezu” i sve ostale sjajne crtiće s odličnim pjesmama.

Josip Jurčić

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua sa Zacom Efronom. U tiskanom izdanju Glorije (br. 883) saznajte i kako je Zac ljubio Nicole Kidman, kako gleda na svoje seksipilno tijelo, gdje i kako dočekuje nove godine, kako mu je bilo surađivati s Taylor Swift… Možete se pretplatiti i na PDF izdanje.

Linker
29. travanj 2024 14:56