SAZRIJEVANJE NA FILMU

Zac Efron: Marinci su me pretvorili u pravog muškarca

Zac Efron (24) za ulogu u ljubavnom filmu “Zauvijek tvoj”, koji se 3. svibnja počinje prikazivati u hrvatskim kinima, podvrgnuo se rigoroznom režimu treninga i razvio mišiće za koje nije ni znao da ih ima. Tinejdžerska zvijezda poznata iz “High School Musicala” pretvorila se u snažnog, ali i senzibilnog marinca koji se vraća u SAD i započinje vezu sa ženom poginulog prijatelja, koju igra Tayor Schilling.

Taj ga je napor doveo i na naslovnicu američkog izdanja časopisa Men’s Health, za koji je izjavio:

– Bio sam dečko iz kazališta i mjuzikla i bio bih sretan da sam to radio do kraja života. No nešto u meni uvijek traži nove izazove, a glumci kojima se divim također redovito odabiru uloge izvan onih u kojima su se udomaćili, pokušavajući ispitati dokle mogu ići – objašnjava Efron.

Jedan od uzora mu je i Bruce Lee od kojega je, kaže, preuzeo radnu etiku. Tvrdi da nikada ni za što nije bio suviše talentiran, ali je radom uvijek nadmašivao kolege. Poput Rihanne u filmu “Battleship”, i Efron se za ulogu pripremao uz pomoć pravih vojnika.

– Bili su mojih godina, 23-24, pa i mlađi. I najveći broj nije bio jako velik, već moje visine, oko 176 centimetara, neki i manji, ali su svi bili vrlo nabijeni. A ja tamo pored njih, sa šeširićem i skejterskim tenisicama, kao da sam još uvijek na koledžu. U početku nisam znao kako da započnem razgovor, to je okružje posve različito od onog u kojem živim. Do kraja filma nisam se mogao prepoznati.

Efron je 4 mjeseca ustajao u 5:30 i radio s bivšim vojnim specijalcem. Uz to je prehranu obogatio proteinima, šejkovima i jajima, dnevno unoseći do 3 500 kalorija. Pod punom ratnom opremom, na jakom je suncu čistio barake i radio druge vojničke poslove.

– Čujete za primjere glumaca poput Christiana Balea, koji urone u ono što rade i sposobni su se posve tjelesno transformirati. Uvijek sam se pitao imam li i ja snagu volje za takvo što, i uvijek ću biti ponosan što sam saznao da imam – zaključuje Zac.

I tako je mladi košarkaš, koji je dvoranu češće koristio za pjesmu i ples negoli za nadmetanje, postao traumatizirana, nabijena i zaljubljena muškarčina. A da je potpuno odrastao nedavno je demonstrirao i vještinom jednoručnog skidanja grudnjaka, koju je prezentirao u australskoj emisiji “Hot 30 Countdown”, kao i nespretnošću na premijeri animiranog filma “Lorax”, gdje mu je iz džepa ispao prezervativ.

Ne zna se je li Efron trenutno u vezi – povezivalo ga se s Taylor Swift i Lily Collins – ali nakon filma “Zauvijek tvoj” djevojku mu ne bi trebalo biti teško naći jer je naposljetku iz dječarca postao – pravi muškarac.

Linker
26. travanj 2024 19:50