DAVID BECKHAM

Zabiti poput Beckhama

Zamislite čast da neko nazove kondom po vama! I to ne jedan kondom već cijelu liniju, kao što se dogodilo jednom od najpopularnijih svjetskih nogometaša Davidu Beckhamu. Naime, nova marka kondoma nazvana po engleskom reprezentativcu osvojila je kinesko tržište na prepad.

­

Kondomi doduše nisu osobno odobreni od samog Beckhama, ali proizvođači svejedno uvjeravaju kupce da će uz pomoć njihova proizvoda “zabijati golove u spavaćim sobama baš poput Beckhama na terenu”. Zahvaljujući toj krilatici i poznatom imenu, kondomi Beckham trenutno su najprodavaniji u Kini.

Ali nisu svi sretni sa nazivom kondoma. Kineski fanovi nogometne zvijezde žele ih zabraniti, govoreći da nikako ne žele uvrijediti Beckhama, koji nije ni znao da postoji prezervativ s njegovim imenom. Potvrdio je to i njegov agent Simon Oliveria, koji je bez sustezanja hladno poručio novinarima kako to nije proizvod iza kojeg stoji nogometaš.

No, kako reguliranje autorskih prava na kineskom tržištu još nije najbolje sređeno, Beckham će se ipak naučiti živjeti s novostečenom kondomskom slavom.

Gordana Kolanović

Linker
27. travanj 2024 09:29