SRETNA MAMA

Za Gisele je dojenje zakon

Gisele Bundchen (30), manekenka, poduzetnica i majka osmomjesečnog Benjamina vatrena je zagovornica dojenja. Iako je ona s poslovnim aktivnostima i promocijom nove kolekcije japanki sa svojim potpisom počela tek četiri mjeseca nakon poroda, nije se odrekla dojenja, koje joj je toliko bitno da je mali Benjamin već kao beba pratio svoju majku na putovanjima.

– Mislim da mi je dojenje itekako pomoglo da zadržim figuru – rekla je Gisele u razgovoru za Harper’s Bazaar te objasnila zašto toliko vatreno zagovara dojenje – U Americi mnogi misle kako djecu ne treba dojiti, a ja se pitam zašto davati kemijski proizvedenu hranu djeci dok su još tako mala. Mislim da bi u cijelom svijetu trebao postojati zakon prema kojemu bi majke morale dojiti bebe prvih šest mjeseci.

Gisele je u razgovoru za magazin otvoreno progovorila i o tome kako je doživjela porod te kako se za nj pripremala intenzivnim meditiranjem.

– To me pripremilo psihički i fizički. Divim se ženama koje u najintenzivnije fizičko iskustvo svog života ulaze nepripremljene – kaže Gisele te dodaje kako nije očekivala da će porod biti lak – To se zovu trudovi, a ne godišnji, s razlogom i to mi je bilo jasno. Nisam očekivala da netko samo izvadi bebu iz mene. Bila sam spremna prionuti na posao.

Linker
20. travanj 2024 02:20