PRETJERANO

Za Božić - anoreksična Minnie Mouse

Kako bi ovoga Božića privukli kupce u američkom lancu trgovina luksuznom robom Barneys odlučili su se poslužiti legendarnim Disneyevim likovima i ponuditi im novi izgled. Tako su odjenuli Minnie Mouse, Vlatku Patak i Šilju u dizajnersku odjeću, no preobražaj kultnih likova mnogima se nije svidio.

Naime, u trominutnom videu, koji opisuje njihovu parišku avanturu i hodanje modnom pistom, iz simpatičnih likova pretvoreni su u anoreksične verzije, a sve kako bi na njima dobro izgledali dizajnerski primjerci. Takav je postupak razljutio brojne poznate osobe, poput glumice Virginije Madsen, ali i Abigail Disney, pranećakinje Walta Disneya, koji su među više od 120 tisuća ljudi koji su potpisali internetsku peticiju protiv “anoreksične Minnie”.

Nova Minnie Mouse u anoreksičnom izdanju

-Žao nam je što neki aktivisti namjerno žele uništiti dobroćudni blagdanski projekt, a sve kako bi privukli pažnju na sebe. Namjerno su ignorirali informaciju da trominutni video sadrži san Minnie Mouse u kojem kao model hoda na modnoj pisti u Parizu, a zatim se budi u svojem normalnom izgledu, ali s istom haljinom kao i na reviji – zajednički su se pokušali obraniti Barneys i Disney, koji supotpisuju kampanju.

Njihovo obrazloženje nije zadovoljilo prosvjednike, koji zahtijevaju da se odustane od kampanje čiji je početak zakazan za 14. studenog.

Svoje “tanke verzije” dobili su i Vlatka Patak i Šiljo

Linker
28. travanj 2024 07:26