DOLCE&GABBANA

Vraćanje korijenima - korzetima

Iako već pet godina nisu ljubavni par, Domenico Dolce i Stefano Gabbana u poslu su i dalje nerazdvojni. Dizajnerski dvojac, koji je u svijet mode ušao 1985. i proslavio se seksepilnim kreacijama s korzetom kao zaštitnim znakom, danas kreira odjeću i modne dodatke za dva brenda – Dolce&Gabbana i D&G – a ove su godine pokrenuli i liniju make-upa.

U kolekciji za proljeće 2010. ponovno ima mnogo korzeta, ali i svile s cvjetnim uzorkom te crno-bijele čipke, a reklamnu kampanju – čije je zaštitno lice Madonna – početkom studenog snimio je slavni fotograf Steven Klein. Američku ikonu stila, koja je posljednjih godinu dana na stranicama modnih magazina blistala u odjeći Louis Vuitton, talijanski kreatori “nagovorili” su unosnim ugovorom koji je očito – iako u javnost nije procurio iznos – znatno veći od honorara koji je dobila od tradicionalnog francuskog brenda.

Zvijezde obožavaju kreacije Dolcea i Gabbane: nose ih glumice Jennifer Lopez, Monica Bellucci, Eva Mendes i Scarlett Johansson, a u odijelima iz muške kolekcije često možemo vidjeti Mickeya Rourkea. Za svoje dvije jesensko-zimske kolekcije s mnogo satena i krinolina nadahnuli su se operom i Marilyn Monroe.

Helena Štahan

Linker
19. travanj 2024 19:19