BARBARA KOLAR

Voljela bih voditi Eurosong

Za što ste sve, osim za svoj posao, talentirani? – Kažu mi da odlično kuham, lijepo crtam i neloše pjevam.

Kakvi ste na plesnom podiju? – Završila sam nekoliko stupnjeva plesne škole tako da bih teoretski trebala znati plesati kako god svirali.

Kada se budite kako biste u šest ujutro počeli Jutarnji show Antene Zagreb? – Između 4.30 i 5 ujutro.

Što najčešće slušate na radiju? – Ono što su izabrali slušatelji Antene Zagreb, a izvan svoje “šihte” radio slušam sve manje.

Što radite kad vam se ne da ustati iz kreveta? – Izračunam kad ću biti gotova sa svim dnevnim obavezama i ustajem duboko koncentrirana na taj prekrasni trenutak kad ću opet – leći!

Koja vam je omiljena glazba? – Mogu slušati puno toga, samo ne narodnjake. Obožavam glazbu svoje mladosti, iz osamdesetih, grupu Muse, Nicka Cavea, Zorana Predina (ali samo kad pjeva na slovenskom).

Na kojim ste koncertima najviše uživali? – Pamtim koncerte grupe Pink Floyd u Beču 1994., Robbieja Williamsa u Milanu 2006. te nastup grupe Muse lani u Zagrebu.

Je li vam ikad pukao glas u eteru? – Ne, ako ostanem bez glasa, onda to bude prije emisije pa u eteru šapćem. No, ne uzrujavam se zbog toga jer mi svi kažu da zvuči seksi.

Koji svoj gaf pamtite? – U zadnjih desetak godina sigurno sam se nalupetala svakakvih gluposti, ali kako imam “Gabi mozak” – pamtim samo sretne dane. Na što najčešće trošite novac? – Na podmirenje osnovnih životnih troškova i poneku neplaniranu investiciju, kao što je nedavno bila prinudna zamjena svih guma na automobilu.

Na koji ste modni detalj posebno slabi? – Na šešire. Zaljubljena sam u njih i to od krajnje jednostavnih do suludo ekstravagantnih modela. Uživala sam na izložbi pokrivala za glavu slavnog dizajnera Stephena Jonesa, koju sam razgledala u londonskom Muzeju Victorije i Alberta.

Koliko pari cipela imate? – Više od onoga što mi je stvarno potrebno, a manje od onoga što vjerojatno pretpostavljate: zajedno sa sandalama i čizmama, možda dvadesetak pari.

Tko vam je najzgodniji muškarac? – Onaj u kojeg sam zaljubljena – patim od klasičnog sindroma emotivnog sljepila.

Čime vas muškarac može osvojiti? – Ljudskim kvalitetama, šarmantnom pričom, raznim trikovima… A još pričaju da sam izbirljiva! Biste li radije nastupili u showu Zvijezde pjevaju ili u Plesu sa zvijezdama? – Izabrala bih ono što je za mene veći izazov – ples.

Što biste na televiziji voljeli raditi? – Voditi Eurosong ili neki talk show.

Što vas razljuti? – Imam kratak fitilj pa me nije teško raspaliti. Najviše me ljute genijalci koji po autoputu voze brzinom manjom od sto kilometara na sat.

Koje biste se svoje mane voljeli riješiti? – Ma dajte – pa ne bi li bilo dosadno biti savršen?!

Što vas može rasplakati? – Više je sretnih nego tužnih razloga za plač: mogu solidno ridati svaki put kad se Blanka uspješno otme gravitaciji, kad joj stavljaju kolajnu oko vrata, kad je dočekamo na aerodromu… Rasplaču me i ostali sportski uspjesi, spašavanje ljudi i životinja od raznih pogibelji, sretni filmski završeci…

Čega uvijek mora biti u vašem frižideru? – Svjetla.

Imate li kućnog ljubimca? – Ako ne računate ponekog moljca na ljepljivoj traci u kuhinjskom ormariću – ne.

Što najviše volite jesti? – Plodove mora, voće i povrće.

A piti? – Vodu, coca-colu zero i ponekad čašu finog vina.

Jeste li praznovjerni? – U klasičnom smislu – da izbjegavam crne mačke, hodanje ispod ljestava, prosipanje soli i slično – nisam. Ali, nakon što sam prije puno godina iz čista mira prekinula s dečkom, bacila sam svu odjeću koju sam tom prilikom nosila, među kojom su bile i moje omiljene traperice. Ipak, taj potez ne valja brkati s običnim čišćenjem ormara. Što drugima nikad ne opraštate? – Lako je oprostiti drugima kad znate da su oni ti koji moraju zauvijek živjeti sa sobom.

Marijana Marinović

Linker
19. travanj 2024 09:22