OLGA PAKALOVIĆ

Volim svoju slanu kosu

Nakon što se Olga Pakalović, 30-godišnja glumica zagrebačkog HNK, podvrgnula dermatološkom testiranju u sklopu projekta Vichy Consult – upoznajte svoju kožu – koje se mjesec dana provodilo u hrvatskim ljekarnama, dobila je sljedeću ‘dijagnozu’: koža joj je mješovita, ponešto dehidrirana i osjetljiva na sunce. Uređaj je izračunao da mora upotrebljavati kremu sa zaštitnim faktorom +50.

Koje preparate vam je Vichyjeva dermatologinja savjetovala za pravilnu njegu i zdravu kožu? – Ljeti, za hidratantnu njegu T-zone Normaderm, a inače Aqualia thermal za lice i Retinol za osjetljivu kožu oko očiju.

Jeste li se i dosad savjetovali s dermatolozima? – Ne prečesto, prepuštala sam to svojoj kozmetičarki u koju imam povjerenje.

Kako svoju svijetlu put štitite od sunca? – Držim se hlada, namažem se kremom s visokim zaštitnim faktorom i pomirila sam se s time da nikad neću biti preplanula djevojka. Zapravo se cijele godine pripremam za sunce: pijem BioAstin, koji sadrži vitamine A, C i E na prirodnoj bazi i mnogo beta-karotena, kako bi mi koža postupno dobila boju.

Uključuje li priprema za ljeto i posjet solariju? – U solariju sam bila dosad u dva-tri navrata i shvatila da bi mi, umjesto pet, trebalo barem dvadesetak tretmana da dobijem minimalnu podlogu.

Kako štitite kosu od sunca i morske soli? – Volim svoju slanu kosu i ne ispirem je vodom svaki put nakon izlaska iz mora. Kovrče su mi čvrste i postojane i frizuru napravim u dva poteza.

Čime je inače njegujete? – Osim šampona i regeneratora, povremeno stavim masku i pakung za suhu i kovrčavu kosu. Nastojim je odmoriti od izvlačenja, peglanja i sušenja fenom.

Što uvijek nosite u torbici na plažu? – Vodu za piće, kremu sa zaštitnim faktorom, melem za usnice, ulje za kosu i set za pedikuru.

Primjenjujete li neke narodne recepte za njegu? – Maslinovo ulje začinjeno s nekoliko kapi limunova soka za kožu, a s jajetom kao pakung za kosu.

Jeste li često eksperimentirali s kozmetikom? – Svakih nekoliko mjeseci, kad potrošim kreme, promijenim cijelu kolekciju za mješovitu kožu. Mislim da mi je koža na tome zahvalna, jer se ne stvara navika na određene proizvode.

Čiju dekorativnu kozmetiku upotrebljavate? – Mac pudere i sjenila, Chanel sjajila i rumenilo te olovke i maskare Max Factor.

Koji vam je najdraži kozmetički ritual? – Nikamo ne idem bez parfema: trenutačno su to Burberry The Beat ili Elizabeth Arden s mirisom zelenog čaja.

Jagoda Zamoda

Linker
29. travanj 2024 04:54