VANDA WINTER

Volim "mačkasti" look

Iako su sve žene u mojoj obitelji lijepe, ja za sebe to nikad nisam mislila. Sve se, međutim, promijenilo 2004., kad sam upisala Akademiju dramske umjetnosti i počela se “osvještavati” – govori Vanda Winter, 24-godišnja zagrebačka, glumica, pjevačica i stalna članica kazališta “Komedija”, koja je lani dobila nagradu Hrvatskog glumišta zbog glavne uloge u predstavi “Ljepotica i zvijer”.

Sad je mnogo svjesnija svog atraktivnog izgleda, a kad je riječ o make-upu, dobro zna što hoće. Obožava se šminkati, a točka na ‘i’ je lijepljenje umjetnih trepavica, bez kojih ne ide niti na jedan važan događaj.

Zašto toliko volite umjetne trepavice? – Zato što očima daju izražajnost. Obavezno ih imam kad sam na pozornici jer želim da mi oči vide i oni koji sjede u zadnjem redu. Mislim da glumac koji nema “otvoreno” oko, ne može prenijeti emociju do gledatelja. Sviđa mi se što u predstavi “Sluga dvaju gospodara”, gdje glumim koketu Clarice, imam predimenzionirane trepavice koje sežu do obrva.

Znate li ih sami staviti ili to prepuštate profesionalnim šminkericama? – Zahvaljujući vizažisticama u kazalištu naučila sam ih sama stavljati – i cjelovite i parcijalne.

Jeste li razmišljali da ugradite ekstenzije? – Ne, moje su trepavice prirodno guste i čvrste pa mi to nije potrebno. Problem je što su ravne, a uviti ih mogu i pomoću maskare.

Koja vam je omiljena maskara? – Već sam dulje vrijeme vjerna Max Factoru. U dnevnim prilikama nanosim njihovu smeđu maskaru, a na večer crnu.

Nanosite li i sjenilo? – Rijetko, jer nisam baš vješta u miješanju i nijansiranju boja. Više volim tuš, čiju liniju u posebnim prilikama podebljam. Volim “mačkasti” look koji je bio popularan šezdesetih godina. To me razdoblje fascinira.

Volite li više ruževe ili sjajila i koji su vam najdraži tonovi? – Preferiram ruževe jer mi se sjajila razliju ili ih ‘pojedem’. Ruževi su postojaniji, a najdraži su mi oni pastelnih tonova. Crveni ruž mi ne pristaje.

Volite li se šminkati? – U šminkanju istinski uživam, za mene je to poput slikanja. Činim to pažljivo, ne da bih prikrila nedostatke već da bih istaknula ono lijepo na svom licu.

Je li vam intenzivna kazališna šminka “pokvarila” ten? – Ne. Lice mi “pošizi” jedino tijekom ljeta, kad su velike vrućine, a ja to dodatno pogoršam “prčkanjem”. Stoga uvijek koristima blage preparate za njegu lica, a najdraži brend mi je Avene, na bazi termalne vode. Bavite li se nekim sportom? – Jesenas sam krenula na pilates u studio The Sixth Sense. Odlazim tri puta tjedno po sat vremena nakon čega se osjećam preporođeno – i psihički i fizički.

Damir Leljak

Linker
23. travanj 2024 20:46