Foto: Arhiva
SRETNA VIJEST

VOJVOTKINJA RODILA Sretna kraljevska obitelj dobila novog člana

Rođenje kraljevske bebe bio je jedan od najiščekivanijih događaja među Britancima, ali i obožavateljima kraljevske obitelji diljem svijeta, pa slavlje povodom sretne vijesti konačno može početi.

Baš kako se mjesecima i nagađalo, vojvotkinja Catherine (33) i princ William (32) postali su ponosni roditelji malene princeze koja će biti odlično društvo princu Georgeu, koji će sredinom srpnja proslaviti drugi rođendan.

Iako je neslužbeni termin poroda bio predviđen za 25. travnja, princeza je odlučila još malo sve držati u iščekivanju pa je tako svjetlo dana ugledala tek 2. svibnja.

U službenom priopćenju Kensingtonske palače javljeno je da je Vojvotkinja rodila djevojčicu u 8 sati i 34 minute po londonskom vremenu, manje od tri sata nakon što je primljena u bolnicu.

Uz vojvotkinju Catherine na porodu je bio prisutan princ William, a njihova mala princeza težila je 3,713 kg.

Vojvotkinja je gotovo do samog kraja trudnoće bila aktivna u obavljanju kraljevskih dužnosti te je sudjelovala u svim protokolima koji su joj u tako visokoj trudnoći bili zahtjevni i opravdano odlučila nakon poroda uzeti dužu stanku.

– Nakon rođenja princa Georgea imala je osjećaj da se vratila prerano, odnosno da ga nije trebala tako brzo dati u ruke dadilje nego više vremena provoditi s njime – izjavio je izvor s kraljevskih dvora i dodao kako je Vojvotkinja svojim prijateljicama otkrila da želi što je više moguće uživati u zbližavanju sa svojom djecom te da planira uzeti duži porodiljni dopust.

Princeza je četvrta u redu za nasljeđivanje krune, iza djeda princa Charlesa, oca princa Williama i brata princa Georgea, a njenim rođenjem princ Harry pao je na peto mjesto.

Sve oči sada su uprte u bolnicu St. Mary u Londonu gdje će vojvotkinja i vojvoda od Cambridgea prvi put pokazati princezu, a do tada se prisjetite najljepših obiteljskih trenutaka s kraljevskih dvora.

Pogledajte fotogaleriju!

Linker
19. travanj 2024 08:23