GLORIA IN VOLI

Vodič za kupovinu retro odjevnih komada

Sve što smo mislili da je dio prošlosti ili živi samo u svijetu dizajnerske mašte – poput diskookvira, sandala gojzerica, šljokastih vreća i mrežastih suknji – vratilo se na velika vrata u modni svijet.

1. Rupičasto

Pojam prozirnog dobio je novu dimeziju. Isjeckane majice i suknje izgledaju kao da ih se dočepao Edward Škaroruki.

2. Upadljivi okviri

Možda svijet kroz naočale u stilu diskoere 70-ih nije ni najljepši ni otkačeniji, no onoj koja ga nosi zasigurno ne nedostaje optimizma.

3. Platforme

Modni virus 90-ih mutirao je u ekstremne oblike. Potplat se popeo na 12 centimetara i dobio recke kao na gojzericama, dok se opseg potpetice opasno proširio.

(1) Majica 690 kn, Diesel (2) Sunčane naočale 2208 kn, Optika Luna (4) Sandale 499,95 kn, Shoe box

1. Sjajno

Haljine i majice od srebrnih i zlatnih šljokica slove kao pomalo pretjerane, no uparene s klasičnom bijelom košuljom ili tenisicama pretvaraju se u prave ležerne kombinacije.

2. Psihodelični print

Sve donedavno odjeća koju u seriji Lude 70-e nosi Ashton Kutcher i ekipa izazivala je (pod)smijeh, a sada su komadi u kontrasnim bojama vrlo ozbiljna modna odluka.

3. Vrećasta torba

Usprkos onima koje se nose damski u ruci ili elegantno preko podlaktice, apsolutni su hit modeli bez forme i oblika – poput vreće, ali ne baš obične jer su šljokice i lame učinile od njih pravo čudo.

(1) Majica 259 kn, Benetton (2) Bluza Cavalli Class 1599,50 kn, The Core (3) Torba 179,90 kn, Bershka (4) Suknja 174 kn, Mango

Napisala Anela Martinović

Linker
01. prosinac 2023 11:46