NAJBOLJI VOĆNI DESERTI

VOĆNA GOZBA 4 očaravajuća ljetna kolača

Slastice s bobičastim voćem uvijek su ukusne i osvježavajuće, ali i očaravajuće izgledaju.

Provjerite recepte za prave voćne gozbe, idealne za vruće ljetne dane. Treba vam samo malo truda i puno voća.

Brownie s malinama

Sastojci (za 12 brownieja): 35 dag čokolade, 25 dag šecera, 3 jaja + 2 žumanca, 12 dag glatkog brašna, 25 dag maslaca, 25 dag malina (1 mjerica)

Priprava: Umutite cijela jaja, žumanca i šećer. Maslac i čokoladu rastopite i povežite pa miješajući dodajte smjesu jaja i šećera. Izlijte u kalup i nježno utisnite 15 dag svježih malina. Pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Prije samog posluživanja na hladni brownie dodajte preostalih 10 dag malina.

Krema s borovnicama

Sastojci (za 6 staklenki): 1 čašica jogurta, 2 dl slatkog vrhnja, 10 dag šećera, 1 vanilin šecer, malo limunova soka, 1 mjerica borovnica (ili drugog bobičastog voća)

Priprava: U posudi izmiješajte jogurt, šećer, vanilin šećer i limunov sok.Dodajte tučeno slatko vrhnje i napunite staklenke. Ohladite te dopunite voćem po želji.

Muffini s borovnicama

Sastojci (za 12 muffina): 31 dag brašna, 20 dag šećera, 2,5 žlicice praška za pecivo, prstohvat soli, 5 dag maslaca, 2 jaja, 2,2 dl jogurta, 0,4 dl ulja, 15 dag borovnica

Priprava: Umutite šećer, maslac i jaja. Dodajte ulje i jogurt pa brašno, prašak za pecivo i sol. U homogenu smjesu lagano umiješajte borovnice. Napunite kalupiće te pecite 20-ak minuta na 200 stupnjeva.

Tortice od vanilije i malina

Sastojci (za 8 tortica):

Podloga: 20 dag keksa, 10 dag maslaca Krema od vanilije: 5 dl mlijeka, 2 jaja, 1 žlica gustina, 3 žlice šećera, 1 prutić vanilije, 3 listića želatine,3 dl slatkog vrhnja, 25 dag malina, 1 paketić crvenog žele-fiksa

Priprava: Kekse sameljite, sjedinite s tekućim maslacem te utisnite u kalup za tortu. Želatinu stavite u hladnu vodu da nabubri. Od mlijeka, jaja, šećera, vanilije i gustina skuhajte kremu. U toplu dodajte ocijeđene listiće želatine i promiješajte. Kremu prekrijte prozirnom folijom i ohladite na sobnu temperaturu. Istucite slatko vrhnje i dodajte u ohlađenu kremu. Izlijte je na kekse te stavite na nekoliko sati u hladnjak.Skuhajte žele-fiks.Na ohlađenu kremu rasporedite maline, zalijte želeom i ponovno ohladite.

Posuđe

Kalup za muffine 59, 99 kn Super Konzum, Chef’n mjerne žličice 135 kn Sol i papar, keramičke mjerne čašice 57 kn Bella Forma, papirnate čašice 19, 90 kn dm

Pripremila Vesna Gregl, fotografije Željko Grgić, recepti: slastičarnica Amelie Zagreb

Linker
26. travanj 2024 06:33