OBITELJSKI POSAO

Vlado Kalember: Ja sam Anin muškarac iz sjene

Pjevač i basist “Srebrnih krila” i “4 asa” te uspješni samostalni glazbenik Vlado Kalember (58), poznat po pjesmama “Vino na usnama”, “Evo noći evo ludila”, “Suzana”, “Nek živi ljubav” i drugima, još uvijek je prepoznatljivo lice domaće glazbene scene, ali ga supruga, violončelistica Ana Rucner (29) u posljednje vrijeme ipak nadmašuje. No “starom rokeru” to ni najmanje ne smeta, budući da je u Anin uspjeh ugrađen i njegov rad.

– Ja sam iz sjene dosta involviran u sve što Ana radi jer sve ideje ionako potječu iz naše kuhinje. Mi imamo vrlo živo dijete, pa tek kad ga uspavamo, a prije negoli i sami zaspemo, imamo period u kojem puno pričamo o poslu. Ja Ani vodim sva snimanja i obavljam veliki dio posla. Njezini projekti su ozbiljni – tu su uvijek uključeni veliki orkestri, pa je potrebna dobra organizacija. Uskoro joj izlazi CD koji je spoj rocka i čiste klasike, a na kojem sam i ja radio – pohvalio se glazbenik.

U novom broju GlorijeGLAM pročitajte veliki intervju s Anom Rucner, koja krasi i naslovnicu luksuznog magazina.

Vlado je podržao i novi projekt “Muzika zabavna” Rajka Dujmića, s kojim je svirao u “4 asa”, i Zrinka Tutića. U njemu vidi zaokret glazbe prema prošlosti sličan mijenama odjevnih trendova.

– Užasno mi je drago da se moja generacija još uvijek koprca, da nešto radi. Isti se projekti poduzimaju i u svijetu. Kako je prošao dvadesetogodišnji trend tehnološke glazbe, događa se zaokret u prošlost sličan modi. Pjesma je kao garderoba. Ona je uvijek od istog materijala, samo joj je kroj drukčiji. Iz prošlog se vremena dobar dio preuzme u sadašnjost, modificiran u skladu s njom. Dujmić i Tutić su napisali pjesme koje svi znaju, koje imaju genetski faktor – djeca se rode i već ih instinktivno znaju. Nema veselijeg skupa na kojem se ne zapjeva neka od njih. Slična im je u tome “Slatka mala Marijana”, koju svi znaju, a više se nigdje ne može čuti – zaključio je Kalember.

Linker
26. travanj 2024 11:12