RAZOTKRIVANJE: MARIO KOVAČ

Vjenčanje je samo zagrijavanje za potencijalni razvod

Kazališni i filmski redatelj Mario Kovač, rođen u Zagrebu prije 35 godina, ima dva velika razloga za slavlje – postao je ravnatelj­ kazališta Tvornica lutaka a na HTV-ovom kvizu 1 protiv 100 nedavno je osvojio 120.942 kune

Koji cilj imate kao novi ravnatelj kazališta Tvornica lutaka? – Moj prethodnik Leon Lučev i umjetnička direktorica Petra Radin ostavljaju mi u rukama financijski sređeno kazalište s hrpom dobrih predstava, što je u Hrvatskoj rijetkost. Na meni je samo da nastavim raditi u tom smjeru.

Režirali ste i glumili u brojnim dječjim predstavama. Što vas toliko očarava u svijetu bajki? – Vjerujem da je to stoga što nikada nisam odrastao, a nadam se da nikada i neću.

Tko vam je omiljeni lik iz dječje literature? – Martin Eden iz istoimenog romana Jacka Londona.

Nedavno ste u kvizu 1 protiv 100 osvojili 120.942 kune. Na što ćete ih potrošiti? – Uglavnom na dosadne svakodnevne stvari (krediti, računi…). Ono što mi je uistinu bitno, uglavnom se ne može kupiti novcem pa ni ova svota neće ništa značajnije promijeniti u mom životu.

U kojim ste sve kvizovima dosad sudjelovali i s kakvim uspjehom? – Od televizijskih u Milijunašu (osvojio sam 32.000 kuna), Najslabijoj karici (0 kuna), Srazu (tečaj vožnje i hrpu sponzorskih nagrada) te 1 protiv 100. Igrao sam i na stotine radijskih i pub-kvizova pa bi se moglo reći da sam vjerojatno ovisnik o kvizovima.

Jeste li rasipni? – Mislim da imam skromne prohtjeve. Novac mi služi isključivo kao sredstvo za kupnju namirnica i potrepština, a ulaganja me ne zanimaju. Novac treba shvatiti kao nužno zlo i ne opterećivati se previše njime.

Na što najradije trošite novac? – Na knjige i koncerte, ploče, glazbenu opremu…

Vaša djevojka je primalja – hoće li se i u vašoj kući uskoro zaoriti dječji plač? – Danonoćno radimo na tome.

A hoće li se čuti svadbena zvona? – Ne vjerujem da brak može biti dokaz ljubavi i vjernosti – to je za mene samo zagrijavanje za potencijalni razvod.

Kristinka Šćavina

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o Mariju Kovaču potražite u novom broju tjednika Gloria (br. 840).

Linker
27. travanj 2024 13:46