Reuters
PONOVNO U SPOTU

Vječna muza rock glazbenika

Nakon pet godina pauze kultna britanska grupa Massive Attack objavila je novi album “Ritual Spirit”, a za video spot istoimenog singla angažirali su Kate Moss (42), britansku manekenku koja je još od početka manekenske karijere omiljeni model brojnih glazbenika.

Jedna žarulja, body boje kože i senzualno plesanje britanske manekenke okosnica su spota iza kojeg stoje frontmen trip-hop grupe Robert Del Naja, poznatiji kao 3D, srpski fotograf Dušan Reljin i Hilde Pettersen Reljin.

Glazbena scena dobro je poznata Kate Moss i ovo nije prvi spot u kojem ima glavnu ulogu. Osim što je bila u vezama s rokerima, poput Petea Dohertyja i sadašnjeg supruga Jamiea Hincea, godinama je muza brojnim glazbenicima. Sredinom devedesetih, kada je započinjala modnu karijeru, Kate se u video spotovima pojavljivala jednako često kao i na modnim pistama.

Prisjetite se nekih od spotova.

Johnny Cash dvaput je angažirao Kate za svoje spotove – 1994. godine za pjesmu “Delia’s Gone” te 2006. godine za pjesmu “God’s Gonna Cut You Down”.

Posebno se svidjela škotskom rock bendu Primal Scream. Pojavila se u tri njihova spota – 1997. za pjesmu “Kowalski”, a kasnije i u video spotovima “Some Velvet Morning” i “Uptown”.

Elton John angažirao ju je 1997. godine za pjesmu ” Something About The Way You Look Tonight”. Kate se u spotu pojavila zajedno s drugim poznatim modelima: Sophie Dahl, Devon Aoki i Alek Wek.

Crno-bijeli spot The White Stripesa za pjesmu “I Just Don’t Know What to Do With Myself” iz 2003. godine u kratko je vrijeme postao hit upravo zahvaljujući Kate Moss. Britanska manekenka u spotu pleše oko šipke u crnom donjem rublju, a za izazovan video zaslužna je Sophie Coppola.

Glazbenik George Michael 2012. godine objavio je video spot za pjesmu “White Light” u kojem je, uz brojne plesače, glavnu ulogu imala britanska manekenka.

Prije tri godine spot za pjesmu “Queenie Eye” Paula McCartneyja zaintrigirao je obožavatelje jer se Kate Moss u njemu pojavila zajedno s bivšim partnerom Johnnyjem Deppom. Ipak, u spotu su, osim bivših ljubavnika, svoje mjesto dobile i brojne druge zvijezde poput Toma Forda, Judea Lawa, Jamesa Cordena i Meryl Streep.

Linker
23. travanj 2024 04:01