Visoka moda u interpretaciji modnih kuća Giorgio Armani, Vionnet, Oscara Carvalla i Clarisse Hieraix

Pročitajte cijeli članak:

Pariški Tjedan visoke mode ide dalje pa su tako predstavljene kolekcije za proljeće/ljeto 2014. modnih kuća Giorgio Armani, Vionnet, Oscara Carvalla i Clarisse Hieraix.

Naziv predstavljene kolekcije Giorgio Armanija je Nomade, a na reviji su prevladavale plave i srebrne haljine s dugim rukavima te odgovarajući modni dodaci za glavu.

Hussein Chalayan kreirao je kolekciju za proljeće/ljeto 2014. za modnu kuću Vionnet, a reviju je započeo naoko jednostavnim haljinama u nijansama limuna ili đumbira koje su lebdjele kako su modeli hodali. Nakon jednostavnih modela na red su došle složenije crno-bijele haljine koje su se temeljile na starim modnim krojevima Madeleine Vionnet.

Dizajner iz Venecuele Oscar Carvallo predstavio je zanimljivu kolekciju šarenih svilenih haljina za koje je inspiraciju pronašao u slikama kinetičkog i optičkog umjetnika Carlosa Cruz-Dieza.

Francuska dizajnerica Clarisse Hieraix pozabavila se neobičnim kreacijama u bijeloj, žutoj i crnoj boji, a mnoge od njih privlačile su poglede zbog prozirne tkanine.

Pogledajte u fotogaleriji kreacije s pariškog Tjedna visoke mode!

Linker
14. travanj 2024 19:44