ĐORĐE BALAŠEVIĆ

Više priče, manje pjesme

Novosadski kantautor Đorđe Balašević održao je sinoć prvi od četiri najavljena nastupa u zagrebačkom kazalištu Kerempuh te se tako nakon pet godina vratio hrvatskim obožavateljima. U više od tri sata nastupa, publika je oduševljeno i uz smijeh pratila glazbenika i spisatelja koji je pretpremijerno predstavio knjigu “Kalendar mog djetinjstva”.

– Pisalo je da je ovo predstavljanje knjige, nitko vas nije tjerao da dođete – šaljivo je svoj performans uz klavirsku pratnju Aleksandra Dujina objasnio Balašević, koji je nedavno završio snimanje svojeg prvog filma “Kao rani mraz”. . Kantautor ipak nije iznevjerio vjerne obožavatelje te je izveo najveće hitove: “Priču o Vasi Ladačkom”, “Miholjsko leto”, “Svirajte mi, jesen stiže”, “Ratnik paorskog srca”, “Život je more”, “Neki novi klinci”, “Lepa protina kći” i druge.

Među poznatima koncert su posjetili i riječki glazbenik Damir Urban, pjevačica Nina Badrić, pjevač Sandi Cenov, koji su bili među rijetkim sretnicima koji su uopće uspjeli doći do karata za nastup u zagrebačkom kazalištu.

Večeras u Kerempuhu Balašević ima još jedan nastup, a zatim slijedi pauze te se na zagrebačku pozornicu vraća 23. i 24. ožujka 2009.

Gordana Kolanović

Linker
20. travanj 2024 16:22