NAJTEŽA BITKA

Vinko Coce: Svakim sam danom bolje

Stanovnici Trogira oduvijek su bili privrženi svom “slavuju” Vinku Coci (59), a ovih dana su to i dokazali. Kako bi pružili ljudsku i moralnu podršku popularnom pjevaču koji već dva i pol mjeseca leži u bolnici, pripremaju veliko glazbeno događanje Vinko Trogiru – Trogir Vinku.

Na koncertu, koji će se pod pokroviteljstvom Grada Trogira održati 6. kolovoza na središnjem trgu, za bolesnog Cocu pjevat će Oliver Dragojević & Du­­­pini, Tereza Kesovija & Joško Banov, Dražen Zečić, Tomislav Bralić i Klapa Intrade te klape Maslina, Cambi, Sv. Juraj HRM, Sinj, Tragos, Či­­­ovo… Mnogo Cocinih kolega tu će večer sjediti u publici, sjedinjeni u želji da njihov dragi prijatelj dobije ovu tešku životnu bitku.

– Svakim sam danom sve bolje, no koncert ipak neću pratiti uživo. Zato ovim putem zahvaljujem svim svojim prijateljima, sugrađanima i kolegama – rekao je u kratkom telefonskom razgovoru Coce, koji leži na Odjelu plastične kirurgije splitske bolnice na Križinama, gdje čeka operaciju.

No, prije kirurškog zahvata, kojim će se sanirati rana na trtici, treba se smiriti infekcija zbog koje je i završio u bolnici. Iako je situacija dugo bila ozbiljna, sada mu se stanje stabiliziralo pa je i njegovo raspoloženje bolje. Više ne uzima toliko lijekova protiv bolova, koji su ga omamljivali, dobro jede – doduše, samo lešo povrće i svježe salate – često se šali s medicinskim osobljem, a neki dan im je čak i zapjevao. Na pjesmu ga je potaknuo primjerak njegova upravo objavljenog albuma “Morska svitanja”, koji mu je donijela supruga Janja. Pomalo se počeo i kretati te uz pomoć može ustati iz kreveta i napraviti nekoliko koraka po sobi.

Dolores Tolić Foto: Saša Burić

Pročitali ste skraćeni tekst – sve o najtežoj životnoj bitci Vinka Coce te podršci supruge Janje potražite u tiskanom izdanju Glorije (br.968).

Možete se pretplatiti na PDF izdanje Glorije – u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, ali najviše štedite pretplatom na 24 mjeseca.

Linker
13. travanj 2024 21:03