DF-15506 - Miss Peregrine (Eva Green) demonstrates one of her many time-bending talents to Jake (Asa Butterfield) and Fiona (Georgia Pemberton). Photo Credit: Jay Maidment.
 Jay Maidment/PR
PREMA ROMANU

VIDEO Tim Burton se vraća korijenima

Američki redatelj Tim Burton poznat je po svojim “mračnim” interpretacijama književnih klasika, a sudeći po traileru za film “Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu” očekuje nas klasičan Burtonovski film.

Filmovi Tima Burtona često su opisivani kao mračni, misteriozni, fantastični, uvrnuti i magični, ali prije svega oni su jedinstveni. Mnogi smatraju kako je on kroz godine stvorio ne samo prepoznatljiv stil, već i cijeli “Burtonovski” žanr.

Kroz više od dva desetljeća stvorio je više od 20 filmova koji utjelovljuju najljepše snove, ali i najgore noćne more gledatelja, a najpoznatiji je po filmovima “Edward Škaroruki”, “Batman se vraća”, “Mrtva nevjesta”, “Bubimir”, “Charlie i tvornica čokolade” i mnogim drugima. Posljednjih godina kritiziran je zbog udaljavanja od svog prepoznatljivog stila, a osobito zbog filmova na kojima je surađivao s Johnnyjem Deppom. Njegovi obožavatelji smatraju da se filmom “Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu” ponovno vratio korijenima i da je najnoviji uradak pravi primjer “klasičnog Burtonovskog filma”.

Jay Maidment/PR

FOTO: Jay Maidment/PR

Film je adaptacija istoimenog romana Ransoma Riggsa iz 2012. godine, a djelo je za veliki ekran adaptirala Jane Goldman. Priča prati 16-godišnjeg Jacoba čiji život teče posve mirno sve do strašne djedove smrti koja se dogodila u vrlo sumnjivim okolnostima. Jacobu u ruke dospijeva tajnovito pismo koje ga odvodi na velški otok i doma gospođe Peregrine za čudnovatu djecu.

FOTO: Jay Maidment/PR

Gospođu Peregrine utjelovila je Eva Green (35), najpoznatija po TV serijalu “Penny Dreadful”, dok je mladi engleski glumac Asa Butterfield (18) utjelovio Jacoba Portmana. Film u domaća kina stiže u rujnu ove godine.

Linker
26. travanj 2024 10:42