Screenshot
ŠESTA POBJEDA

VIDEO Eurosong osvojili heroji - Måns Zelmerlöw donio pobjedu Švedskoj

Finale jubilarnog 60. Eurosonga, koji se održavao u Beču, prošlo je bez velikih iznenađenja – pobjednik je švedski predstavnik, na drugom mjestu je Rusija, a na trećem Italija, kao što su kladionice i prognozirale.

Šveđanin Måns Zelmerlöw (28) osvojio je publiku i žiri svojom pjesmom Heroes te u finalu osvojio 365 bodova, što je treća najveća pobjeda na Eurosongu.

Najviše osvojenih bodova do sada imao je Alexander Rybak, koji je kao predstavnik Norveške 2009. godine skupio 387 bodova, dok je na drugom mjestu šveđanka Loreen, pobjednica Eurosonga 2012., koja je skupila 372 boda.

Ovo je šesta pobjeda za Švedsku na Eurosongu, a po prvi put u povijesti domaćin natjecanja je završio bez bodova. Tako se Austrija našla na začelju tablice, a s neslavnih nula bodova pridružila joj se i Njemačka.

U finalu jubilarnog Eurosonga natjecalo se 27 zemalja, Australija prvi put, a o pobjedniku je odlučivalo njih 40. Na drugom mjestu ovogodišnjeg glazbenog natjecanja našla se ruska predstavnica Polina Gagarina s pjesmom A Million Voices.

Na trećem mjestu našao se talijanski pop trio Il Volo s pjesmom Grande Amore, koji je bio favorit gledatelja i bio bi pobjednik Eurosonga kada bi odlučivala samo publika.

Od zemalja iz regije najbolje se plasirala Srbija s pjevačicom Bojanom Stamenov, koja je natjecanje završila na desetom mjestu. Crna Gora s osvojena 44 boda završila je na 13. mjestu, dok je Slovenija, s pet bodova manje, natjecanje završila na 14. mjestu.

–> VIDEO Tri zemlje iz regije u finalu Eurosonga

Linker
22. travanj 2024 10:09