Velimir Srića: Zbog supruge odlazim iz politike

Velimir Srića, sveučilišni profesor ekonomije i otac četvero djece iz dva braka, rođen prije 62 godine u Zagrebu, koji je svoj politički angažman opisao u knjizi ‘Ta gadljiva politika’, otkriva da zauvijek odlazi iz politike jer je to obećao 23 godine mlađoj supruzi Ani Srići Parun

Zašto vam se zgadila politika?

– Gadljivost je dobar osjećaj koji nas štiti od otrova i općenito loših stvari. Hrvatska politika je prije svega gadljiva jer je u njoj devedeset posto pogrešnih ljudi. Za društvo u cjelini bilo bi bolje ukloniti izvore gađenja, u mom slučaju jedini lijek bio je da se maknem sa scene.

Povlačite li se zauvijek?

– Da. Kad sam prije jedanaest godina dao ostavku na mjesto predsjednika zagrebačke Gradske skupštine, supruzi sam obećao da se pet godina neću baviti politikom, i to sam ispunio. Ovaj put sam joj obećao da odlazim zauvijek.

Pročitali ste skraćeni tekst o Velimiru Srići. Cijeli intervju potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 959). Ovdje se možete pretplatiti na PDF izdanje Glorije– u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, no najviše štedite ako se pretplatite na 24 mjeseca.

Linker
17. travanj 2024 15:01