Saarya / We Heart It
NOVOGODIŠNJE ODLUKE

Večernja rutina koja će vam promijeniti kvalitetu sna i pogled na život

Stvari koje činite neposredno prije odlaska u krevet uvelike utječu na dobar san, ali i na kvalitetu života. Bliži se vrijeme novogodišnjih odluka pa je pravi trenutak da promijenite određene navike i krenete s novom rutinom koja će vam omogućiti sretniji život.

Odaberite štivo koje će vas nadahnuti

Odabir napetih romana neće vas opustiti, nego će izazvati suprotan efekt. Umjesto toga odaberite knjigu koja će vas inspirirati na životne promjene i tako povoljno djelovati na razinu optimizma i opuštanje.

Pripremite se za sljedeći dan

Kako biste izbjegli jutarnju gužvu i stres – pripremite se večer prije. Pripremite doručak, užinu koju nosite sa sobom na posao, odjeću, stvari za torbu… Sve što trebate ujutro učiniti je ustati, spremiti se i bez žurbe izaći van.

Idite u krevet ranije

Poslužite se jednostavnim, ali efektnim trikom i u krevet idite 15 minuta ranije od planiranog. Nedostatak sna utječe na vašu koncentraciju i produktivnost, a kako biste to izbjegli – promijenite svoje navike.

Budite zahvalni

Zapišete li svaku večer tri stvari na kojima ste toga dana zahvalni, pomoći će vam da budete optimističnija i vedrija osoba te ćete početi primjećivati sitnice koje će vas činiti sretnijima. Pokušajte i uvjerite se da uistinu funkcionira.

Meditirajte

Meditacija je odličan ritual koji će vam omogućiti kvalitetan san. Osim što će doprinjeti unutarnjem miru i relaksaciji – utjecat će i na buduće reakcije uslijed stresnih situacija. Meditacija u svakodnevnom životu važnija je nego što su znanstvenici očekivali.

Linker
19. travanj 2024 17:46