PETAR PEREŽA

Veće saonice - za veću obitelj

Prvi boravak na snijegu toliko se svidio našem Tomi da smo mu odmah kupili plavo-crni skafander – priča Petar Pereža, 30-godišnji voditelj Dnevnika Nove TV, koji je s 28-godišnjom suprugom Moranom, vizažisticom, sina odveo na prvo sanjkanje na Sljeme.

I to baš na dječakov drugi rođendan. Kako ga je prava torta čekala doma, na sanjkalištu su mu roditelji napravili torticu – od snijega. Ne zna se tko je više uživao u zimskim radostima: Splićanin Petar, Šibenčanka Morana ili Zagrepčanin Toma, kojemu hladnoća nije smetala.

Tek kad je golim ručicama dotaknuo snijeg, povikao je: “Ledeno, ledeno!” No, odmah se snašao: promrzle prstiće ugrijao je u tatinim golemim rukavicama. Kako je Morana trudna tri i pol mjeseca, za sljedeću zimu Petar će morati nabaviti veće saonice – za veću obitelj. Ne znaju još spol bebe, a priželjkuju curicu.

– Obećao sam – veli Petar Pereža – ako Toma bude dobra beba, imat ćemo mnogo djece. Eto, svoj plan ostvarujemo. Razlika će biti idealna – dvije i pol godine. Dobro smo se pripremili: za dječju sobu smo već kupili krevet na kat.

Snježanja Dragojević Harapin

Linker
26. travanj 2024 09:39