BEYONCE

Vatrena cura - samo na sceni

Za sebe kaže da je jednostavna i dosta tradicionalna cura, no američka pjevačica Beyonce Knowles za scenu ima alter ego – divlju, i istodobno senzualnu i zabavnu, vamp ženu Sashu Fierce. Svoje drugo lice pokazat će na koncertnom spektaklu u zagrebačkoj Areni, 26. travnja, kojim počinje svjetsku turneju pod nazivom I Am… Sasha Fierce.

Neukrotiva samo na pozornici, 27-godišnja glazbena diva u privatnom životu voli mir, a najveći joj je gušt ostati u krevetu cijeli dan – kad si to, naravno, može priuštiti. Beyonce inače ne skriva da je “slaba” na lijepu odjeću, ne može odoljeti cipelama s visokim potpeticama, vintage nakitu, velikim naušnicama i, naravno, dijamantima.

NIKAMO BEZ KOZMETIKE: Obožavam parfem Emporio Armani Diamonds i L’Orealov ruž Colour Riche, jer je bogat, kremast i neodoljiv. Uvijek uz sebe moram imati kremu za lice Natura Bisse Diamond (nanosim je ujutro i navečer), kremu Aquaphor (odlična je za usnice i za suhu kožu, a ponekad je koristim i umjesto ulja za kosu), ulje Johnson’s Baby (namažem se po cijelom tijelu pa mi koža fino miriše), gume za žvakanje Trident Tropical Twist te “peglu” za kosu FH1 Heat Flatiron. Svakog jutra, naime, osim kad sam na odmoru, sat vremena peglam kosu i razmišljam što ću odjenuti.

KOLEKCIONARSKA STRAST: Obožavam Chanel vintage nakit, pogotovo komade iz 60-ih, koje kupujem u njujorškim antikvarnicama, i klasične Chanel jaknice su mi slabost, a nosim ih i uz jeans i uz elegantne haljine.

NEKRETNINE: Zgrada u ulici Hudson u njujorškoj četvrti Tribeca (na čijoj se terasi lani u travnju vjenčala s 12 godina starijim producentom i reperom Jay-Zijem, tri apartmana i kuća u Miami Beachu, kuća u Londonu.

OMILJENI KREATORI: Volim ići u shopping, a s majkom Tinom, koja je inače moja stilistica, 2005. sam kreirala i pokrenula ženstvenu liniju odjeće House of Dereon. Jedan od najdražih dizajnera mi je Giorgio Armani, čije sam prvo odijelo dobila s 14 godina, a mogu ga uvijek nazvati kad mi treba haljina za crveni tepih. Uz prijateljstvo veže nas i poslovna suradnja: zaštitno sam lice njegovog parfema Diamonds, dok je moja pet godina mlađa sestra Solange ambasadorica Armani Jeansa. S Thierryjem Muglerom, pak, pripremam skorašnju turneju: za mene, bend, plesačice i prateće vokale kreirao je čak 58 modela, a osmišljava nam i koreografiju, scenografiju te rasvjetu. BOJE: Volim sve nijanse smeđe, žute i zlatne. Ako nosim bež haljinu ili odijelo, obvezno stavim zlatni make-up. MODNI DETALJ: Ne mogu živjeti bez naušnica. Volim krupne, viseće, sa štrasom ili draguljima te velike kolutove.

DIZAJNER NAKITA: Sviđa mi se sve što radi Lorraine Schwartz. Dizajnirala mi je pet milijuna dolara vrijedan vjenčani prsten s 18-karatnim dijamantom.

CIPELE: Giuseppe Zanotti. Totalno sam luda za štiklama i platformama, a Zanottijevi modeli su mi “usred srca”. Volim kako kombinira detalje od kristala i drva, a jedne takve štikle najčešće nosim s trapericama i majicom.

TORBE: Jedan od najdražih darova koje sam dobila je torba s uzorkom patchworka koju je Marc Jacobs dizajnirao za Louis Vuitton. Sviđa mi se i Fendi pismo-torba, inspirirana hip-hopom, u kombinaciji podatnog satena i hladnog metala.

TAJNA MOG STILA: Odijevam se dosta jednostavno, katkad čak i klasično, no trudim se uvijek izgledati ženstveno: i kad sam u odijelu s hlačama, i kad nosim traperice, obvezno nosim cipele s visokom potpeticom. Na sceni, kad proradi moj alter-ego, moj je stil potpuno drukčiji: tada biram zabavne, senzualne i glamurozne kombinacije.

IKONE STILA: Barbra Streisand mi je idol u svemu, Charlize Theron je uvijek sjajna i vrlo teatralna, Halle Berry je istodobno seksi i elegantna, a Diana Ross i Cher su nevjerojatne jer i u sedmom desetljeću imaju zvjezdani gard.

HOBI I ODMOR: Sve varijante užitaka na suncu. Obožavam se izležavati na jahti dok mi drugi kuhaju, a to činim barem dvaput godišnje, najčešće na jugu Francuske.

SLOBODNO VRIJEME: Kad si to mogu priuštiti, ostanem cijeli dan u krevetu, zapalim mirisnu svijeću i gledam televiziju. Mijenjam programe svake tri minute, a gledam sve – od National Geographica i History Channela do MTV-a i showa Tyre Banks.

Marijana Marinović

Linker
20. travanj 2024 12:21